Cu toții știm că fumatul nu este deloc bun pentru organism, dar te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în corpul tău dacă fumezi o singură țigară? Chiar și un singur puf poate veni la pachet cu consecințe pe termen scurt asupra întregului sistem.
Imediat cum tragi un fum dintr-o țigară, în sistemul respirator de produce un adevărat haos. Substanțele chimice din țigări irită căile respiratorii și începi să respiri mai greu. În doar câteva minute începi să tușești, iar asta pentru că organismul încearcă să elimine substanțele dăunătoare.
Nicotina stimulează eliberarea de dopamină, un neurotransmițător asociat plăcerii și recompenselor și astfel apare acel sentiment temporar de relaxare. Cu toate astea, această senzație euforică oferită de nicotină este pe termen scurt și poate duce ulterior la apariția simptomelor de iritabilitate și anxietate.
Nu fi surprins dacă începi să observi schimbări la nivelul pielii după o singură țigară fumată. Toxinele din fumul de țigară restricționează sângele din piele și astfel este deprivată de oxigen și nutrienți esențiali. Astfel apare îmbătrânirea prematură, care se manifestă ca linii fine, riduri și modificarea texturii pielii. Mai mult, fumatul poate amplifica și afecțiuni ale pielii deja existente precum acneea sau psoriazisul.
Vezi AICI la ce se folosește folia de aluminiu din interiorul pachetelor de țigări.