Funar: Am votat împotriva suspendării lui Vadim din funcţia de preşedinte

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a declarat, la România TV, că s-a opus suspendării lui Corneliu Vadim Tudor din funcţia de preşedinte al partidului, deoarece Statutul PRM prevede că doar Congresul poate alege preşedintele şi tot acest for îl poate schimba. Pe de altă parte, Funar nu a contestat modificările statutare făcute în plenara extraordinară a Consiliului Naţional al PRM, în urma căruia conducerea partidului a fost înlăturată.
Filip Stan
15 iun. 2013, 17:28
Funar: Am votat împotriva suspendării lui Vadim din funcţia de preşedinte

Gheorghe Funar a negat că decizia de sâmbătă a Consiliului Naţional a PRM reprezintă despărţirea acestui partid de Corneliu Vadim Tudor. „Vadim are partid. PRM există şi va exista şi va renaşte în aceste zile”, a afirmat Funar.

Acesta îşi doreşte să arbitreze între cele două tabere din partid astfel încât să fie evitată ruptura. Asstfel, a participat la plenara Consiliului Naţional, dar a discutat şi cu preşedintele Vadim Tudor. „După ce s-a încheiat plenara extraordinară a Consiliului Naţional, am revenit la sediul central al PRM, am vorbit cu Corneliu Vadim Tudor şi căutăm soluţii pentru a nu se repeta ce s-a întâmplat cu PUNR”, a spus Gheorghe Funar.

Fostul primar al Clujului a afirmat că membrii Consiliului Naţional au dreptul să modifice Statutul, dar s-a arătat rezervat în ceea ce priveşte dreptul acestui for de a-l suspenda din funcţie pe preşedinte. „Eu sunt printre cei 9 care au votat împotriva schimbării. Congresul PRM alege preşedintele, tot el îl poate schimba”, a arătat Funar.

Liderii de filiale reuniţi sâmbătă la București au votat revocarea lui Corneliu Vadim Tudor din funcţia de preşedinte al PRM, acuzându-l că a îngropat formaţiunea politică. În octombrie noua conducere a PRM vrea să organizeze un congres extraordinar pentru a-şi alege un nou președinte. În replică, Vadim spune că nimeni nu îi poate lua funcţia de preşedinte al partidului pentru că el este fondatorul formaţiunii şi ameninţă că „îi va târî în instanţă” pe cei care au votat pentru revocarea sa. Mai mult, Corneliu Vadim Tudor acuză că în spatele puciului este PSD, susţinând că Viorel Hrebenciuc ar fi orchestrat tot scandalul din PRM cu ajutorul lui Codrin Ştefănescu.

Vadim Tudor, fondatorul şi preşedintele Partidului România Mare, trece printr-o perioadă dificilă, după ce mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor PRM din ţară s-au întâlnit la Palatul Parlamentului, într-o şedinţă, şi au votat pentru schimbarea actualei conduceri.

„Aceia care au votat aşa ceva, nişte impostori, vor fi daţi afară din partid. Îşi freacă palmele ungurii de bucurie că se ceartă românii. Numai noi rămăsesem un partid intact. Nu-i nicio problemă. Ţin şi la şocul asta. Nu-i niciun cutremur în PRM. PRM-ul e acolo unde e Vadim Tudor. E creaţia mea. Cui nu-i place să-şi facă partid”, a declarat Corneliu Vadim Tudor după decizia de revocare.

Nemulţumiţii îi reproşează fondatorului PRM că a îngropat partidul şi acum îi vor capul, fiind deranjaţi de modul în care Vadim Tudor conduce organizaţia politică. Conform acestora, partidul „a ajuns pe linie moartă” şi nu mai are niciun rezultat în ultima perioadă, mai ales din cauza destituirilor pe care fondatorul le-a făcut în cursul acestui an.

Cele mai multe şanse pentru postul de preşedinte le are Gheorghe Funar, liderul din Cluj, reprezentanţii dorind să îl voteze în cursul congresului pe care vor să îl organizeze în luna octombrie.

Cu toate acestea, Vadim a ameninţat că îi va da în judecată pe cei care vor să îl destituie, dat fiind faptul că el este liderul fondator, şi acuză PSD că este în spatele puciului.

„Este o făcătură penibilă a mafiei PSD condusă de Viorel Hrebenciuc, care pune la bătaie circa 2.200.000 de euro pentru spargerea PRM. Vă puteţi imagina că un om ca mine care are atâţia ofiţeri activi în rezervă în jurul său află repede. Am aflat încă de când eram la Strasburg. Prima tranşă de bani a fost dată acum, 200.000 de euro pentru închirierea sălii la Palatul Parlamentului, şi urmează să mai livreze 2.000.000 pentru reorganizarea filialelor în teritoriu, după chipul şi asemănarea PSD”, a declarat Corneliu Vadim Tudor.

În schimb, social-democraţii se declară inocenţi în ceea ce priveşte răzmeriţa anti-Vadim din PRM. „Domnul Corneliu Vadim Tudor are doar două probleme: una în partid, înţeleg, şi nu e treaba noastră pe cine vrea PRM ca preşedinte şi una cu electoratul, cu românii deoarece Vadim Tudor a ratat ultimele examene cu electoratul (…) Noi nu putem să-l ajutăm şi nici să-l încurcăm în bătăliile sale „, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

 

 

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Nebunie la Olimpiadă. Gestul extrem al unui hocheist australian
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Direcția Generală Antifraudă Fiscala descoperă peste 19.000 de inspecții tehnice nedeclarate la o singură firmă
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'