Funcționarea și mentenanța pompelor submersibile

Numeroase localități din spațiul rural, dar și suficient de multe zone din spațiul urban au nevoie de soluții alternative pentru furnizarea apei potabile datorită faptului că nu există posibilitatea de conectare la o rețea centralizată pentru alimentarea cu apă.
Filip Stan
11 feb. 2022, 10:08
Funcționarea și mentenanța pompelor submersibile

Într-un astfel de context există două variante, și anume alegerea unui hidrofor sau a unei pompe submersibile. Datorită faptului că pompele submersibile oferă mai multe avantaje, tot mai multă lume își îndreaptă atenția înspre aceste echipamente folosite în vederea furnizării cu apă potabilă pentru locuințe sau pentru diferite amplasamente.

Principiul de funcționare ale pompelor submersibile

O pompă submersibilă de apă oferă un randament ridicat în privința furnizării apei potabile datorită motorului. Motorul are o putere foarte mare și astfel are capacitatea de a pompă apă de la mari adâncimi. Funcționarea pompelor submersibile de apă se bazează pe rotirea axului de la nivelul pompei în momentul în care motorul este pus în mișcare de energia electrică. Rotoarele montate la nivelul axului pompei submersibile sunt puse în mișcare odată cu acționarea motorului, iar aceste rotoare au capacitatea de a împinge înspre suprafață sau de la mare distanță apa înspre locul de consum.

Funcționarea rotoarelor pompelor de apă asigura de asemenea și presiunea suficient de mare la punctul de consum. Funcționarea optimă a unei pompe de apă submersibile se bazează pe racordurile și fitingurile ce fac legătură cu țevile instalației sanitare. Reglarea presiunii se face prin intermediul unor vâlve și supape care sunt montate în cadrul pompei submersibile. Supapa de sens este o componentă foarte importantă în funcționarea pompelor de apă submersibile. Această are rolul de a asigura presiunea constanța a apei furnizate prin intermediul pompei, dar în același timp și pentru evitarea loviturilor de berbec.

Întreținerea pompelor submersibile

Pompele submersibile sunt o investiție importantă pentru orice gospodărie. Tocmai de aceea este important că odată ce ai optat pentru un model de astfel de pompă de apă, să te asiguri de faptul că pompă submersibilă este montată corect și beneficiază de întreținere corespunzătoare. Doar astfel poți avea certitudinea unei folosiri îndelungate și a unei investiții pe termen lung.

Întreținerea acestor pompe submersibile înseamnă efectuarea unor verificări periodice a echipamentelor pompei de apă. Astfel de verificări periodice sunt efectuate de firmele care comercializează și montează pompe de apă submersibile, pompe de suprafață, de apă curată sau pompe apă murdară.

Specialiștii în pompele submersibile vor verifică gradul de etanşeitate al pompelor de apă astfel încât să fie prevenit un eventual scurtcircuit la motorul pompei. În același timp, în cadrul acestor verificări periodice se vor avea în vedere testarea funcționarii optime a motorului pompei. Toate aceste operațiuni specifice au menirea de a asigura funcționarea îndelungată a pompei și prelungirea duratei de viață. Identificarea eventualelor semne de uzură a unor componente necesită înlocuirea respectivelor părți componente cu unele noi.

Pentru diverse modele de pompe submersibile ale unor producători de renume precum Wilo, Grundfos, Pedrollo, Saer, Fb Pompe, BBC Elettropompe, Speroni, Calpeda, Nocchi, dar și pentru servicii de montaj și întreținere a pompelor de apă, puteți accesa www.hidropompe.ro.

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Bzi.ro
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“
Fanatik.ro
Țara care zidește ferestrele prin care pot fi văzute femeile: ”Poate genera acte obscene”
Capital.ro
Călin Georgescu a aflat decizia. Anunț oficial de la Curtea de Apel. NU s-a schimbat
Playtech.ro
Pe ce raft al frigiderului trebuie pusă salata de boeuf ca să nu se strice repede. Locul în care se păstrează cel mai bine
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
Care sunt cele mai bune mașini ale anului 2024. Finalistele unui top realizat de o prestigioasă publicație
wowbiz.ro
Primele imagini de la nunta lui Jador și a Oanei Ciocan! Cântărețul și aleasa lui s-au căsătorit în a treia zi de Crăciun. Cum a arătat mireasa în ziua cea mare și cine le-a fost alături la evenimentul important?
Spynews
Jador și Oana Ciocan, dansul mirilor de la nuntă. Cei doi s-au căsătorit în mare secret pe 27 decembrie / VIDEO
Spynews
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Evz.ro
Locurile din avion, care îți pot salva viața. Sunt cele mai sigure
Ego.ro
Anastasia Lazariuc, de nerecunoscut! Imaginile au ajuns pe internet
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
kanald.ro
Mesajul sfâșietor transmis de un pasager, înainte de tragedia aviatică din Coreea de Sud. Ce ar fi dus la moartea a 179 de persoane
Cancan.ro
Alex Bodi, Beinur şi clanul Caranilor, „încolţiţi” de un turc cu pistol. S-a lăsat cu bătaie, dar… i-au „cruţat” viaţa
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizia pe care o așteaptă toată România. Avocata lui Călin Georgescu a făcut marele anunț
StirileBZI
Ce se întâmplă dacă nu plătești la timp întreținerea: Greșeala care te trimite în instanță!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume
stirilekanald.ro
"Nu avem liniște” Ce a apărut la mormântul Andreei Cuciuc, la 40 de zile de la moartea sa! Părinții fetei, devastați în cimitir
substantial.ro
Proteste la Curtea de Apel București în sprijinul lui Călin Georgescu
MediaFlux
DECIZIE FINALĂ privind ANULAREA ALEGERILOR! RĂSTURNARE pentru CĂLIN GEORGESCU
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Trandafirul deșertului”: londoneza Asma al-Assad, soția dictatorului sirian, interzisă în Marea Britanie