Funcționarea și mentenanța pompelor submersibile

Numeroase localități din spațiul rural, dar și suficient de multe zone din spațiul urban au nevoie de soluții alternative pentru furnizarea apei potabile datorită faptului că nu există posibilitatea de conectare la o rețea centralizată pentru alimentarea cu apă.
Filip Stan
11 feb. 2022, 10:08
Funcționarea și mentenanța pompelor submersibile

Într-un astfel de context există două variante, și anume alegerea unui hidrofor sau a unei pompe submersibile. Datorită faptului că pompele submersibile oferă mai multe avantaje, tot mai multă lume își îndreaptă atenția înspre aceste echipamente folosite în vederea furnizării cu apă potabilă pentru locuințe sau pentru diferite amplasamente.

Principiul de funcționare ale pompelor submersibile

O pompă submersibilă de apă oferă un randament ridicat în privința furnizării apei potabile datorită motorului. Motorul are o putere foarte mare și astfel are capacitatea de a pompă apă de la mari adâncimi. Funcționarea pompelor submersibile de apă se bazează pe rotirea axului de la nivelul pompei în momentul în care motorul este pus în mișcare de energia electrică. Rotoarele montate la nivelul axului pompei submersibile sunt puse în mișcare odată cu acționarea motorului, iar aceste rotoare au capacitatea de a împinge înspre suprafață sau de la mare distanță apa înspre locul de consum.

Funcționarea rotoarelor pompelor de apă asigura de asemenea și presiunea suficient de mare la punctul de consum. Funcționarea optimă a unei pompe de apă submersibile se bazează pe racordurile și fitingurile ce fac legătură cu țevile instalației sanitare. Reglarea presiunii se face prin intermediul unor vâlve și supape care sunt montate în cadrul pompei submersibile. Supapa de sens este o componentă foarte importantă în funcționarea pompelor de apă submersibile. Această are rolul de a asigura presiunea constanța a apei furnizate prin intermediul pompei, dar în același timp și pentru evitarea loviturilor de berbec.

Întreținerea pompelor submersibile

Pompele submersibile sunt o investiție importantă pentru orice gospodărie. Tocmai de aceea este important că odată ce ai optat pentru un model de astfel de pompă de apă, să te asiguri de faptul că pompă submersibilă este montată corect și beneficiază de întreținere corespunzătoare. Doar astfel poți avea certitudinea unei folosiri îndelungate și a unei investiții pe termen lung.

Întreținerea acestor pompe submersibile înseamnă efectuarea unor verificări periodice a echipamentelor pompei de apă. Astfel de verificări periodice sunt efectuate de firmele care comercializează și montează pompe de apă submersibile, pompe de suprafață, de apă curată sau pompe apă murdară.

Specialiștii în pompele submersibile vor verifică gradul de etanşeitate al pompelor de apă astfel încât să fie prevenit un eventual scurtcircuit la motorul pompei. În același timp, în cadrul acestor verificări periodice se vor avea în vedere testarea funcționarii optime a motorului pompei. Toate aceste operațiuni specifice au menirea de a asigura funcționarea îndelungată a pompei și prelungirea duratei de viață. Identificarea eventualelor semne de uzură a unor componente necesită înlocuirea respectivelor părți componente cu unele noi.

Pentru diverse modele de pompe submersibile ale unor producători de renume precum Wilo, Grundfos, Pedrollo, Saer, Fb Pompe, BBC Elettropompe, Speroni, Calpeda, Nocchi, dar și pentru servicii de montaj și întreținere a pompelor de apă, puteți accesa www.hidropompe.ro.

DailyBusiness
Regula esențială din Codul Rutier pe care toți o ignoră pe drumurile din România
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduieșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Văru Săndel a dezvăluit cu ce dorință neîmplinită s-a stins Silviu Prigoană: “Îi spuneam să dea Dumnezeu”
Capital.ro
Teo Trandafir este în doliu, dar nu poate plânge: N-am voie, voi fi exact cum el și-a dorit
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
România, CODAȘA Europei la reciclare. De ce nu reciclează românii
Adevarul
UE intervine în scandalul România-Rusia provocat de recuperarea tezaurului de 91,5 tone de aur
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
Vești proaste pentru șoferi. Spoliați și mai rău de ecologismul UE
Ego.ro
Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
Atenționare nowcasting de ceață și formare de ghețuș pe 14 noiembrie! Care sunt cele 5 județe în care se manifestă aceste fenomene
Cancan.ro
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Unde a fost îngropată ELODIA. Dan Diaconescu aruncă bomba: La marginea…
StirileBZI
Ce se întâmplă dacă nu plătești la timp întreținerea: Greșeala care te trimite în instanță!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
VIDEO Accident în lanț cu 12 mașini pe autostrada A3, din cauza poleiului. 26 de victime, a fost activat Planul Roșu de intervenție
substantial.ro
Moartea tinerei Andrei la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu: detalii tragice și reacții ale autorităților
MediaFlux
Se dau TICHETE de 500 de LEI pentru foarte MULȚI ROMÂNI! Banii se dau pe 18 NOIEMBRIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai veche roată? Descoperirea fusurilor de tors din Israel rescrie istoria tehnologiei