„Fundația „Mișcarea Populară” nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic. Din punct de vedere legal acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori rămân consecvenți cu intențiile din momentul constituirii și anume: crearea unei platforme a societății civile destinată atât dezbaterilor de idei cât și de analiză și soluții la problemele din societatea românească”, precizează fondatorii fundaţiei într-un comunicat de presă.
„Nu ştiu dacă Mişcarea populară se transformă în partid politic. Este o aşteptare a celor care cred că este nevoie astăzi de o formaţiune de centru dreapta mai credibilă. Sper ca cei din PDL să fie deschişi la o colaborare cu Mişcarea Populară dacă se va transforma în partid politic”, a declarat Elena Udrea.
Şi consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris pe Facebook, că „sursele” care anunţă transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid sunt din PDL.
Presa a relatat în ultimele zile că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei „Mişcarea Populară” s-ar putea alătura formaţiunii politice. Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni.
Partidului Popular este condus de fermierul Costel Caraş, cel care, în timpul scandalului laptelui infestat cu aflatoxină izbucnit în luna martie, a vărsat pe un câmp, în semn de protest, câteva mii de litri de lapte.