Furia apelor le-a luat puţinul agonisit într-o viaţă. Apel umanitar pentru o comună sinistrată din Vaslui

Guvernul a aprobat ajutoarele de urgenţă pentru cei afectaţi de inundaţii, care se aprobă pe baza unor borderouri întocmite de Agenţiile judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, dar nu sunt suficiente, astfel că orice pătură şi orice pâine sunt binevenite în zonele sinistrate.
Filip Stan
16 sept. 2024, 19:56
Furia apelor le-a luat puţinul agonisit într-o viaţă. Apel umanitar pentru o comună sinistrată din Vaslui

Este multă durere la Galaţi şi Vaslui după ce puhoaiele au măturat sate şi comune întregi. Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern privind acordarea unor ajutoare de urgenţă, în urma inundaţiilor din judeţele Galaţi şi Vaslui, dar şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Ajutoarele de urgenţă nominale se aprobă prin notă de către ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale sau de persoana desemnată în acest scop, pe baza borderourilor întocmite de către Agenţiile judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cu sprijinul Instituţiilor Prefectului şi a primăriilor localităţilor afectate. Executivul arată că aproximativ 6.500 de familii au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile. dar nu este nici pe departe suficient, oamenii au nevoie de orice în aceste zile

Nu scăpăm de ciclon, a fost anunţat un nou COD ROŞU. Urgia loveşte din această seară din nou

În urma ploilor torențiale și a viiturilor puternice din noaptea de 13 spre 14 septembrie, mai multe localități din județul Vaslui au fost grav afectate de inundații.

În întregul județ sunt peste 300 de sinistrați și peste 2.000 km de drumuri și străzi distruse, conform datelor raportate de primării. În acest moment, autoritățile încearcă să evalueze pagubele despre care spun că sunt uriașe.

În comuna Grivița, zeci de familii din satele Grivița și Trestiana au fost afectate de furia apelor care în doar câteva clipe le-au distrus toată agoniseala de o viață.

Reprezentanții primăriei au lansat marți un apel umanitar, pe rețelele de socializare, pentru a-i ajuta pe cei care ”au pierdut totul și se simt disperați și neajutorați în fața golului rămas din cauza furiei apelor”.

”Este mare nevoie de ajutor material și financiar în comuna Grivița, județul Vaslui! Sunt familii greu încercate care, în urma inundațiilor, au pierdut totul și se simt disperați și neajutorați în fața golului rămas din cauza furiei apelor.

Ciclonul Boris continuă să facă victime în Europa! Imagini catastrofale cu inundațiile din Cehia, Polonia şi Austria

Putem să le readucem speranța că lucrurile materiale se pot recupera și împreună îi putem ajuta să se reîntoarcă acasă, împreună cu copiii lor, la o viață normală”, au transmis reprezentanții Primăriei Comunei Grivița pe Facebook.

La cererea românilor din diaspora, autoritățile locale au deschis un cont bancar special ”pentru a ajuta familiile ale căror case au fost distruse”.

Cei care vor să îi ajute pe oamenii greu încercați din comuna Grivița să aibă un nou acoperiș deasupra capului de sărbători pot să doneze în contul: 𝗥𝗢𝟱𝟮𝗧𝗥𝗘𝗭𝟲𝟱𝟳𝟮𝟭𝟯𝟳𝟬𝟮𝟬𝟭𝗫𝗫𝗫𝗫𝗫 –la Trezoreia Bârlad, Titular Comuna Grivița, 𝗖𝗨𝗜 𝟯𝟯𝟵𝟰𝟬𝟳𝟰.

De asemenea, autoritățile spun că sunt binevenite și ajutoare precum: Materiale de constucție, saltele, pături, lenjerii de pat, produse de igienă, alimente neperisabile, piese de mobilier și electrocasnice, haine și încălțăminte.

”Fiecare gest contează, fiecare contribuție aduce un strop de nădejde”, au mai spus reprezentanții Primăriei Comunei Grivița.

Bilanţul inundaţiilor din Galaţi a ajuns la şapte morţi. Sunt peste 5.500 de locuinţe avariate şi aproape 20.000 de oameni afectaţi: „Dacă era să auziţi cum urlau animale, sfârşitul lumii a fost!”

Spynews
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Bzi.ro
Carmen Harra ştie viitorul preşedinte al SUA! „Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!”
Fanatik.ro
Ai cont și card la BCR? Anunț oficial pentru toți clienții. Sunt beneficii unice
Capital.ro
Viața la bloc. Toții proprietarii de apartamente sunt obligați. Poți chiar să îți pierzi apartamentul
Playtech.ro
Cutremur de 5,2 grade în România! Zonele în care seismul s-a resimțit puternic
DailyBusiness
Cum se acordă bursele de reziliență în noul an școlar. To ce trebuie să știe elevii
Adevarul
O pisică neagră a ezitat în calea lui Putin. Felina ratează coloana oficială a dictatorului rus
Spynews
Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA, a fost condusă pe ultimul drum. Imagini dureroase de la înmormântare | FOTO
Spynews
Ce este bacteria Bordetella pertussis, care a afectat-o pe fetița Andrei Volos. Micuța ei este de șase zile în spital | FOTO
Evz.ro
Pensionarea anticipată, schimbată de noua lege. Condiții mult mai aspre
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la nuntă, dar nu au vrut să audă de el
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Suma incredibilă pe care fostul soț al Ozanei Barabancea o plătea copiilor: 35 de lei pensie alimentară. Cum s-a descurcat soprana
Capital.ro
Traian Băsescu nu cedează. Decizia luată de fostul președinte al României
StirileBZI
„Nostradamus cel viu”, despre al Treilea Război Mondial. Cum ar trebui evitat
Prosport.ro
Ce cartiere din București s-au zguduit cel mai puternic în timpul cutremurului de 5.3 grade
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Precipitații record și inundații de amploare în județele Vaslui și Galați
MediaFlux
PENSIE mai mică pentru vârstnici. Pensionarii care vor da BANII înapoi
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...