Conservele au fost produse de către societatea germană Dreistern Konserven, care cumpără carne printr-un intermediar de la firma poloneză Mipol, potrivit Der Spiegel.
Dreistern Konserven recunoaşte, pe site, că urme de ADN de cal au fost depistate în produsele sale, dar insistă că ea este doar o firmă de procesare.
„Dreistern nu este implicată nici în abatorizare, nici în tranşarea cărnii. Noi cumpărărm carne deja tocată, proaspătă sau congelată, doar de la prestatori certificaţi”, se arată pe site.
Aproape 50.000 de cutii de conserve de gulaş au fost livrate Aldi, potrivit Der Spiegel, care citează Sistemul european de alertare pentru produse alimentare (RASFF).
Alt furnizor neidentificat din nordul Poloniei a livat peste 20 de tone de carne, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, societăţii germane Vossko, printr-un intermediar danez, afirmă, pe de altă parte, Der Spiegel.
Vossko era furnizorul societăţii Hilcona, cu sediul în Liechtenstein, care alimenta, la rândul său, societatea germană ce fabrică „tortelloni din carne de vită” ce conţineau carne de cal, retraşi de la vânzare de către reţeaua de distribuţie cu preţuri reduse Lidl în Germania şi Austria.