La Iaşi, a turnat cu găleata iar sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă. Nivelul apei a ajuns chiar şi la un metru, iar mai multe maşini au rămas blocate. Mai multe plăcuţe cu numerele de înmatriculare ale maşinilor prinse de furtună au fost pur şi simplu smulse, iar trecătorii le-au rezemat de gardul unei biserici pentru ca proprietarii să le vadă şi să le recupereze.
Vremea rea a afectat şi circulaţia tramvaielor, care au rămas blocate pentru că nu au mai avut curent electric. Tot în Iaşi, mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic.
La Fălticeni, vântul puternic a smuls o parte din acoperişul unui bloc, iar în oraşul Suceava mai mulţi copaci au fost puşi la pământ. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit.
În comuna Floreşti, la câţiva kilometri de Cluj-Napoca, a căzut grindină, iar în câteva minute şoselele au fost acoperite de gheaţă. Şoferii nu și-au mai putut continua drumul și au tras pe dreapta. Și curţile oamenilor au fost acoperite cu un covor de gheaţă.
Inundaţii au fost şi în Olt. Apa a intrat şi în case, iar ploaia torenţială a lăsat gospodăriile înglodate.
ALERTĂ METEO: Începând din după-amiaza zilei de marţi, 16 iunie şi până în prima parte a nopţii de miercuri spre joi, 17/18 iunie, în nordul, centrul şi estul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. În restul teritoriului fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse.