Apa a măturat tot ce i-a stat în cale în localitatea Costești. Angajații de la Primărie încearcă în aceste momente să scoată din apă o mașină luată de viitură. Apa a dus-o la un kilometru distanță. Mașina e plină de crengi, de bolovani, e complet distrusă și stă de două zile în apă.
Sunt o mulțime de curți inundate, mașini distruse, oameni care au pierdut munca de o viață.
Viceprimarul din Costești: „Am așteptat să scadă nivelul apei ca să putem interveni. Au fost mai multe urgențe în satul Costești. Eliberăm drumurile și gospodăriile afectate. Sunt în jur de 26 de gospodării afectate, apa a pătruns peste tot. Acum încercăm să scoatem acest autoturism. Mașina e plină cu bolovani, cu crengi, cu mâl, încercăm să o dăm la margine, dar oricum mașina e distrusă complet. Nu s-a mai întâmplat așa ceva în localitate. Din spusele localnicilor, un fenomen ca acesta, ca într-o oră, o cantitate atât de mare de apă să cadă și să distrugă totul. Trei mașini au fost luate de viitură de la fermă. Una din ele a rămas mai aproape de fermă, pe alta a dus-o la 600 de metri și pe asta cam la un kilometru a dus-o. Noi am intervenit cu personalul din cadrul secției comunitare de utilități publice. Într-adevăr, a fost mult de muncă, sunt multe zone afectate, multe gospodării. Sperăm ca în maximum două zile să terminăm”.
Efectele vremii nefavorabile sunt catastrofale în mai multe zone ale țării. În Maramureș mai multe drumuri au fost distruse, iar în Cluj, Hunedoara și Timiș șoselele au fost inundate. În Alba terenul a luat-o la vale și a acoperit un drum național. În Buzău, grindina a făcut prăpăd, mai multe mașini au fost distruse.
Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 58 de localităţi din 19 judeţe pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea, în zonele afectate fiind înregistrate inundaţii, zeci de copaci şi stâlpi de electricitate fiind rupţi de vânt.
Conform raportului IGSU, judeţele afectate sunt Alba, Arad, Bacău, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş şi municipiul Bucureşti.
Astfel, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 5 case, 26 curţi, dintr-un subsol şi de pe o stradă.
De asemenea, echipajele au acţionat pentru degajarea a 72 copaci, a 7 stâlpi de electricitate rupţi de vântul puternic şi pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie desprinse de la nivelul a 4 imobile.
În urma acestor evenimente, 13 autovehicule au fost avariate.