„Această aprobare permite astfel celor două societăţi ca, în perioada următoare, să finalizeze toţi paşii procedurali şi operaţionali necesari implementării fuziunii”, arată un anunţ al BVB.
Astfel, după aprobarea fuziunii dintre BVB şi Sibiu Stock Exchange (Sibex), România are o singură bursă.
„Conform Proiectului de fuziune aprobat în Adunările Generale Extraordinare ale Acţionarilor BVB, respectiv Sibex, din data de 12 aprilie 2017, respectiv 20 aprilie 2017, data implementarii fuziunii (data la care fuziunea îşi va produce efectele) este stabilită ca fiind prima zi a lunii calendaristice următoare lunii calendaristice în care Tribunalul competent aprobă fuziunea. În acest sens, data implementarii fuziunii este 1 ianuarie 2018”, se precizează în anunţ.
Ca urmare a fuziunii, Sibex, ca societate absorbită, va fi radiată din evidenţele Oficiului Registrului Comerţului, precum şi din orice alte registre, ca efect al dizolvării fără intrare în lichidare şi preluării întregului sau patrimoniu de către BVB.
Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care sunt în cea mai mare parte societăţi de investiţii financiare, au aprobat în luna aprilie, în adunarea generală, fuziunea prin absorbţie cu Bursa Sibex din Sibiu.
De asemenea, în ianuarie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Sibex a hotărât fuziunea prin absorbţie cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu unanimitate de voturi.
În 2010, Bursa de Valori Bucureşti s-a listat pe propria piaţă reglementată. În 2015, BVB a lansat piaţa AeRO pentru IMM-uri şi start-up-uri aflate în căutare de finanţare.
BVB are o capitalizare de 211,04 milioane lei.
Bursa a anunţat în noimebrie că la BVB sunt tranzacţionate zilnic, în medie, peste 36,7 milioane de acţiuni emise de 88 de companii listate pe segmentul principal. Valoarea de piaţă a celor 88 de companii listate la BVB pe piaţa principală a fost de 165 miliarde lei (echivalentul a 35,5 miliarde euro) în acest an.