Gabi Bartic, CEO Brio, dă de pământ cu Evaluarea Națională. Gabi Bartic s-a declarat extrem de revoltată pe faptul că sunt multe licee de top în România, unde elevii nu au luat Bacalaureatul.
CEO-ul Biro a ținut să precizeze că sunt aceleași licee la care s-a intrat cu cu medii peste 9.70.
“Ce mi s-a părut revoltător este că avem foarte multe licee bune în ţară la care avem copii care nu au luat bacalaureat. Discutăm despre licee la care la Evaluarea Naţională copii au intrat cu peste 9.70 şi care nu au reuşit să ia Bacalaureatul. Şi atunci acolo deja aş întreba care e relevanţa notelor pe care copilul respectiv le-a luat la Evaluarea Naţională şi cum s-a întâmplat pe parcursul liceului de nu au reuşit să ia Bacalaureatul, care a fost un examen mediu, nu greu”, a declarat Gabi Bartic, la Prima News.
Mai mult, Gabi Baric a subliniat că examenul de Bacalaureat trebuie să fie despre competenţele elevului.
“Aş deschide această discuţie despre relevanţa notelor pe care le dăm noi în examinările naţionale şi despre ce vorbesc aceste note pe care le dăm în sistem şi pe care le apărăm cu preţul vieţii pentru că sunt foarte mulţi părinţi care sunt dispuşi să lupte la baionetă pentru zecele copilului lor şi m-aş gândi câte zile proaste, că noi, de fapt, aşa spunem, ”a avut copilul o zi proastă, de asta nu a luat bacul„, câte zile proaste trebuie să adunăm ale copiilor până când ne dăm seama că acest examen nu mai trebuie să fie dependent de zile proaste, ci de competenţele copilului”, a mai afirmat Gabi Bartic.
Declarațiile CEO-ului Biro au fost făcute chiar în aceiași în care președintele Klaus Iohannis a adunat miniștri, foști miniștri (Sorin Cîmpeanu), sociologi (Gelu Duminică), sindicaliștii Hadăr, Nistor și Hăncescu, respectiv Cristache și diverși oficiali din anturajul său pentru a anunța „reforma din Educație”, celebrele „legi ale Educației”.
Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Ligia Deca și alți oficiali ai statului român au participat la festivitatea de la Palatul Cotroceni.
„(…) De azi, educația bazată pe valori va ajunge în centrul interesului public. Cetățenii cu principii corect conturate din școală, cu spirit analitic, reprezintă coloana unei societăți prospere (…)”, a declarat Klaus Iohannis, printre altele.
„Cele două legi ale Educației au fost elaborate în baza unui consens”, a transmis Iohannis. „Această reformă nu e o simplă opțiune, ci un pas obligatoriu, dacă vrem să construim o Românie puternică.
Își propun să rezolve carențele din învățământ, creșterea calității actului educațional, respect față de profesori, prioritizarea categoriilor defavorizate, include o serie de dezbateri dedicate împotriva violențelor școlare, reducerea abandonului școlar, încurajarea sportului”, a mai punctat Iohannis.
Klaus Iohannis a avertizat că proiectul pe care l-a elaborat trebuie implementat de oficialii din Guvern, pentru a avea rezultatele mult așteptate de fostul profesor de fizică.
„Drumul care ni se așterne în față nu este însă lipsit de provocări. Legile în sine nu vor rezolva problemele acute ale sistemului educațional dacă nu vor fi puse în aplicare”, a comentat Iohannis.