”Este revoltător şi de neacceptat că asemenea evenimente afectează şi lumea sportului. Ca sportiv nu te gândeşti niciodată că s-ar putea ca printre spectatorii din tribună, fani, admiratori să se afle şi asemenea oameni, fanatici, care să facă atât de mult rău.
Un sportiv care concurează nu se gândeşte la aşa ceva. La orice competiţie sportivă internaţională sau naţională se iau măsuri de securitate destul de ridicate, nu numai din cauza unor evenimente precum cel de la Boston, pentru ca să nu apară incidente care să perturbe desfăşurarea competiţiei”, a declarat Gabriela Szabo, marţi, pentru Agerpres.
Gabriela Szabo a fost medaliată cu argint în proba de 1.500 m la JO 1996, de la Atlanta, când un incident similar, o bombă amplasată în parcul olimpic a făcut 2 victime şi a rănit circa 100 de persoane: ”Nici atunci nu am ştiut foarte multe lucruri. A fost un mic incident, dar care a fost aplanat şi cel puţin eu nu am aflat foarte multe lucruri. Am aflat că s-ar fi întâmplat ceva, dar nimic concret”.
Campioana olimpică de la Sydney nu crede că sportivii vor ocoli competiţiile din SUA, din cauza unor asemenea evenimente nefericite: ”Să nu ne gândim atât de departe şi să încurajăm organizarea de evenimente, pentru că sportul este o lume aparte, o lume frumoasă, o lume fascinantă din toate punctele de vedere. Este un eveniment regretabil, dar să sperăm că nu se va mai repeta aşa ceva”.
Doi atleţi români, Nuţa Olaru şi Andrei Flueraşu, au încheiat cu bine maratonul de la Boston, luni, şi nu au fost răniţi în exploziile care au provocat moartea a trei persoane şi rănirea a peste 140.
Nuţa Olaru (42 ani), care are şi cetăţenie americană, s-a clasat pe locul 23 la feminin, cu timpul de 2 ore 42 minute 57 secunde, în timp ce Andrei Flueraşu a ocupat locul 5.136 la masculin, cu timpul de 3 ore 20 minute şi 38 secunde, potrivit site-ului oficial al competiţiei.
Citeşte şi
Primul suspect în cazul atentatului din Boston. Care sunt semnalmentele acestuia
EXPLOZII ÎN BOSTON. Vezi PRIMELE IMAGINI surprinse imediat după tragedie