Rudele lui Gabriel Cotabiţă le cer prietenilor artistului să nu mai dea informaţii despre starea acestuia. Cântăreţul este de două zile în comă, iar medicii sunt rezervaţi.
Citeste şi: Decizie de ultimă oră a familiei lui Gabriel Cotabiţă
Medicul Alexandru Ciurea a explicat, potrivit EVZ, ce se poate întâmpla în cazul unui stop cardiorespirator.
„Această resuscitare trebuie făcută într-un timp limită. Dacă se depășesc cinci minute, orice fel de resuscitare, practic, nu se mai realizează cu succes”, a declarat neurochirurgul prof. dr. Alexandru Ciurea.
„Dacă se intervine rapid, își revine ca stare de conștiență, dar poate să fie în lentoare verbală și motorie, sau să aibă pareză de la gât în jos”, a explicat profesorul Ciurea.
Citeşte şi: Gabriel Cotabiţă, în stare gravă: „După 7 minute de stop cardiac, şansele sunt aproape nule”
Medicul Nicolae Bacalbaşa susţine că, teoretic, după aproape zece minute de infarct doar o minune mai poate salva un astfel de pacient.
„Nu cred că a stat 4 minute în stop cardio-respirator, cu o inimă care nu pompa. E greu de spus cât anume a stat. (…) Cred că e vorba de insuficienţa circulatorie, nu stop cardiac. După 7 minute de stop cardiac real eu cred că şansele sunt aproape nule. Cu cât se intervine mai devreme, cu atât mai bine. (…) Masajul cardiac nu asigură un debit cardiac perfect. (…) Fiecare dintre noi are acolo sus o stea, o şansă. Depinde de şansa pe care o ai”, a explicat medicul Nicolae Bacalbaşa, într-o intervenţie telefonică la România TV.