Gabriel Cotabiţă şi-a uimit prietenii cu progresele pe care le face, chiar dacă, la un moment dat, nimeni nu îi mai dădea vreo şansă. Artistul, care a suferit un stop cardio-respirator la începutul lunii mai, este vizitat în permanenţă la spital de cei dragi. Fericit că-şi recunoaşte prietenii şi familia, Cotabiţă stă de vorbă cu ei, plin de vervă, însă, la un moment dat, oboseşte.
„A făcut ochii mari când m-a văzut… Părea bucuros. Am stat de vorbă mai bine de o oră cu el şi m-am bucurat enorm că s-a ridicat din pat şi că poate merge. Era plin de vervă. A vorbit mai mult el. Îşi amintea foarte multe lucruri despre diferite subiecte, dar în general despre lucrurile care îi plac. După o oră a obosit şi a lăsat-o mai uşor. La un moment dat, l-am provocat să vorbească în limba franceză. Mi-a vorbit la perfecţie”, a mărturisit un apropiat de-al lui Cotabiţă, potrivit click.ro.
Mai mult, se pare că artistul poate cânta din nou.
„E mare minune cu el. Cântă aşa cum îl ştim”, a precizat aceeaşi sursă. Cea mai mare dezamăgire pentru cei care îl vizitează este că, deocamdată, memoria încă îi joacă feste.
Citeşte şi: Şerban Huidu, declaraţii emoţionante despre Gabriel Cotabiţă: „Niciun doctor nu ştie asta!”
Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.
Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.
Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre „leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, spuneau surse medicale.