Minunea pe care o aștepta o țară întreagă s-a produs, într-un final.Mai exact, la mai bine de trei săptămâni de când zace, inert, pe patul de spital, Gabriel Cotabiță ar fi deschis ochii și, conștient, ar fi spus primnele lui cuvinte, readucând speranța în inima fetelor și a bătrânei sale mame.
Conform unor apropiați ai familiei, Gabriel Cotabiță a început să dea primele semne că este conștient și că priveziunile cu privire la recuperarea lui au fost prea pesimiste. Sau, cine știe?, poate s-a produs minunea pe care o așteptau atât medicii, cât și familia și fanii artistului.
Pentru că, în urmă cu câteva zile, cântărețul care a suferit, în urmă cu trei săptămâni un atac care l-a lăsat fără puls timp de mai bine de un sfert de oră, a dat primele semne că este conștient. Iar primele cuvinte pe care le-a spus au fost și cele care i-au făcut pe toțio cei care se aflau acolo să plângă. De fericire, evident. „Eliza, Eliza, unde ești?”, au fost cuvintele pe care le-a spus artistul în momentul în care și-a revenit, pentru câteva minute, din starea comatoasă în care era afundat, solicitând astfel să își vadă fiica de care este atât de atașat. Apoi, șocându-i și mai tare pe cei din prajma lui, cântărețul, cu greu, a mai spus că are dureri. „Mă doare rău, mă doare”, a mai spus el, fără să răspundă însă și la întrebările cu privire la ce anume îl durea, scrie spynews.ro.
„Gabriel Cotabita a slăbit peste 20 de kilograme, e de nerecunoscut. Mama lui îl bărbiereşte, îl piaptănă, îl şterge, are mare grijă de el. Preotul vine mereu şi îi citeşte din Biblie, mama lui, la fel. Poate Dumnezeu va face o minune.”, au declarat surse medicale pentru ziarulring.ro.
GABRIEL COTABIŢĂ s-a TREZIT din comă. Care au fost PRIMELE CUVINTE
Conf. dr. Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgenţă şi toxicologie la Spitalul „Sf. Ioan”, din Iaşi, a explicat ce se întâmplă cu organismul unui pacient aflat în starea lui Gabriel Cotabiţă. Concluzia: „Nutriţia prin venă nu poate contrabalansa total nutriţia normală, iar slăbirea nu e neapărat un indicator favorabil”.
Potrivit lui Ciuhodaru, „e foarte greu să controlezi metabolismul cu toate soluţiile de nutriţie parenterală (prin venă)”. Pe de altă parte, spune medicul, „nu e un lucru neobişnuit ca pacientul să piardă în greutate: o dată pe seama consumului metabolic enorm, legat şi de stresul specific situaţiei, apoi din cauza atrofiei musculare rezultate din imobilizarea prelungită”. Astfel, „slăbirea nu e neapărat un indicator favorabil, ci un factor suplimentar de risc de complicaţii, dar nu principalul factor determinant care îi ameninţă acum existenţa”. „Se poate ajunge la dispariţia aproape completă a stratului de grăsime şi slăbirea poate deveni un factor agravant în anumite situaţii”, a conchis Ciuhodaru.
Transformare şocantă a lui Gabriel Cotabiţă. De NERECUNOSCUT, după o lună de comă