Gabriel Leş, ministrul Apărării, audiat în Comisia pentru apărare pe tema conflictului Rusia-Ucraina: Monitorizăm foarte atent

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, a fost audiat marţi la Comisia de apărare din Senat, în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina.
Romania TV
04 dec. 2018, 10:55
Gabriel Leş, ministrul Apărării, audiat în Comisia pentru apărare pe tema conflictului Rusia-Ucraina: Monitorizăm foarte atent

UPDATE Ministrul Apărării, Gabriel Leş, audiat marţi în comisia de resort din Senat despre problema apărută între Ucraina şi Rusia, crede că „diplomaţia şi dialogul politic nu şi-au spus încă ultimul cuvânt” în acest conflict şi subliniază că România monitorizează foarte atent situaţia.

Potrivit ministrului Apărării, pe 11 decembrie, când este programată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, „este foarte posibil” să existe o informare pe această temă.

„Am prezentat situaţia din Ucraina, acesta a fost subiectul pentru care am fost invitat aici, am fost însoţit de generalul care se ocupă de analiză pe astfel de subiecte. Din punctul meu de vedere, chem la calm şi presa şi populaţia, nu vreau să escaladăm un astfel de subiect care este totuşi sensibil. Cred cu tărie că diplomaţia şi dialogul politic nu şi-au spus încă ultimul cuvânt şi asta este cel mai important. Pe de altă parte, România şi Ministerul Apărării Naţionale monitorizează foarte atent această situaţie şi, bineînţeles, făcând parte din structurile Uniunii Europene şi NATO, deciziile se iau la nivelul acesta”, a declarat Gabriel Leş, la ieşirea de la audierile din Comisia de Apărare a Senatului.

Întrebat dacă se pune problema convocării unui CSAT pe această temă, ministrul a precizat: „Ştiu că este un CSAT în data de 11 (decembrie – n.r.), dar nu ştiu de altă convocare. Este foarte posibil ca în cadrul acestui CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă”.

Cât despre intensificarea acţiunilor Federaţiei Ruse în Marea Neagră, Gabriel Leş a subliniat că, „până acum, România şi-a făcut datoria foarte bine în structura NATO”.

„Credem că până acum România şi-a făcut datoria foarte bine în structura NATO, aducând Marea Neagră la nivelul la care trebuie, având în vedere că vorbim de flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice. Repet, tot ceea ce se întâmplă acolo ştim şi monitorizăm cu structurile NATO”, a declarat ministrul Apărării. 

_______

„Avem astăzi în Comisia pentru apărare invitat ministrul Apărării, Gabriel Leş, pentru a ne oferi câteva aspecte în ceea ce priveşte conflictul din Marea Azovului, între Rusia şi Ucraina”, a anunţat preşedintele Comisiei, Liviu Brăiloiu, la începutul audierii ministrului.

Tensiunile s-au amplificat între Ucraina şi Rusia după ce forţele Moscovei au sechestrat la 25 noiembrie în strâmtoarea Kerci, care face trecerea din Marea Neagră în Marea Azov, trei nave militare ucrainene – două vedete blindate şi un remorcher – acuzându-le că au trecut ilegal frontiera maritimă rusă. Cei 24 de marinari au fost arestaţi, inculpaţi şi în prezent au fost transferaţi la Moscova. Ucraina a proclamat legea marţială pentru o lună în zonele cele mai vulnerabile ale ţării.

Spynews
Anamaria Prodan, la un pas să piardă apartamentul pe care îl deține în clădirea lui Donald Trump, din cauza presupuselor datorii ale lui Laurențiu Reghecampf: ”N-a mai rămas nimic”
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Cele 5 sfaturi pentru a opri căderea părului. Primul este cel mai important
Capital.ro
Taxă pentru șoferii care trec prin Bulgaria. Este obligatorie de la 1 Septembrie
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
Se scumpesc iar GAZELE, de luna aceasta. Dumitru Chisăliță: „Politicienii îți dau ceva gratis, iar tu plătești mai mult”
Adevarul
Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic: „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Cum încearcă Oana Lis să facă rost de bani pentru tratamentul soțului ei, Viorel Lis: „Ne vedem săptămâna asta. Cât oferi?”
Evz.ro
Elena Lasconi a luat un strateg american care l-a "consultat" și pe Ion Iliescu
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după ce s-a retras din gimnastică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Calendarul vacanțelor școlare din 2025. Vacanța de iarnă se termină pe 7 ianuarie
Capital.ro
Mașinile au interzis! Măsura a intrat în vigoare de astăzi, 20 August
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A bubuit! Am mers să trezesc copiii, n-am mai putut să mă întorc și după el" Soția bărbatului mort după ce aparatul de aer condiționat a explodat, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
JOE BIDEN, ANUNȚ pentru DONALD TRUMP! Lovitură în ALEGERILE din SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...