„Vrem să ne lămurim privind situaţia lor. Dacă dânşii nu vor emite trei luni din motive tehnice — cum ar fi că nu au acces la emiţător sau nu au reuşit să îşi mute echipamentul în alt spaţiu, oricare ar fi el, care şi acel spaţiu trebuie autorizat de CNA, atunci se poate ajunge chiar până la ridicarea licenţei. Nu că vrem, dar aşa spune legea (…). Nu vrem să fie vreo ingerinţă, nici nu avem dreptul, nici nu putem. Nu se pune problema. Dacă instanţa a decis într-un fel, cum a decis instanţa aşa este”, a declarat Tufeanu citat de Agerpres.
El a subliniat că, dacă se va emite din altă locaţie, este nevoie de o reautorizare a studioului.
„Noi nu avem ce face decât să le punem în vedere aceste aspecte. Dânşii cu siguranţă că vor avea grijă, că bănuiesc că nu este în interesul dânşilor să nu emită. Noi nu ştim dacă se mută, nu se mută. Eu, unul, ştiu ce am văzut la televizor, (…) la televizor poate mai apar unele exagerări sau unele interpretări, de aceea am considerat că cel mai bine este să ne vedem faţă în faţă şi să înţelegem situaţia”, a declarat Tufeanu.
Membrii CNA vor să discute joi cu reprezentanţii Antena Group situaţia creată în urma notificării ANAF.
„Decizia Consiliului a fost să îi cheme pe reprezentanţii Antena Group, să discute cu aceştia şi să vadă ce intenţii au şi ce soluţii există”, a spus şi vicepreşedintele CNA Răsvan Popescu.
Imobilele în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, care pune în executare sentinţa penală din 2013, rămasă definitivă.
Reprezentanţii Antena 3 consideră că ”acţiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive şi forţe nemaiîntâlnite, ameninţă direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv şi Zu Tv” şi subliniază că mutarea facilităţilor celor cinci televiziuni în termenul dat este imposibilă.