La începutul lunii martie, Gabriela Cristea își anunța fanii că a intrat în rândul antreprenorilor culinari. Prezentatoarea TV și-a deschis o afacere cu cozonaci artizanali, iar comenzile pentru Paște au început deja să apară.
„Abia aștept să încep să fac cozonaci pe bandă rulantă. Să știți că și voi veți putea comanda cozonacii mei. Puteți deja să faceți comenzi pentru că site-ul este deja gata și puteți să vă alegeți perioada în care să primiți cozonac.
Momentan venim doar cu aceste 6 categorii: cozonac cu ciocolată și cu cremă gianduia și nuci. Avem aceeași variantă și pe babka. Avem cozonac cu fistic și babka cu fistic. Mai avem o variantă care mie mi se pare câștigătoare. Este cozonacul cu piure de măr, cu nuci și cremă de caramel sărat. N-ați mâncat așa ceva! Avem și varianta de babka, și varianta de cozonac”, anunța Gabriela Cristea, luna trecută
Citește și: Trei rețete delicioase preparate de Gabriela Cristea pentru familia ei: „Efectiv se topesc în gură”
Ulterior, într-un alt vide publicat pe rețelele sociale, Gabriela Cristea dă detalii despre ingredientele și proveniența lor, după ce mai multe persoane au criticat-o și au spus că folosește tot felul de chimicale în cremele cozonacilor. Mai mult, vedeta a promis un tur al laboratorului unde se fac cozonacii.
„Astăzi am să fiu super cinstită cu voi și am să vă povestesc despre praful pe care îl folosesc în bucătărie. Șoc și groază! Praful pe care eu îl folosesc bucătărie este… praful de sare! Praful de sare, atât de necesar în bucătărie atunci când gătim produse sărate, dar și pe cele dulci, pentru că da, este important să punem sare în preparatele dulci, pentru că sarea desface aromele.
La mine în bucătărie până și praful de sare este magie, pentru că eu folosesc sare roz de Himalaya. V-o recomand s-o folosiți și voi, este de cea mai bună calitate. Produsele pe care eu le folosesc acasă la mine, pentru familia mea, sunt de cea mai înaltă calitate.
Ouăle sunt din sursă sigură, făina mea are un indice proteic de 15%, laptele nu are niciodată mai mult de 3,5% grăsime, iar untul are undeva la 80% grăsime. În felul acesta, aluaturile mele cresc și sunt extrem de elastice și extrem de ușor de modelat, iar la final cozonacii mei se desfac în pale, pale.
La fel procedez și aceleași produse le folosesc și la Fărâma, brandul pe care l-am creat împreună cu familia mea cu dragoste și cu bucurie, pentru că știu, avem doi copii acasă și ne-am dorit ca ei să mănânce sănătos și produse de cea mai înaltă calitate. La fel am procedat și la Fărâma, și toate produsele care vor veni către voi vor fi unele care să satisfacă și pe cei mai pretențioși dintre voi. De săptămână viitoare, începem să livrăm cozonacii către voi, așa cum ați dori și așa cum ați comandat.
Așa că, de săptămâna viitoare, o să mă vedeți mai des în laborator. Acolo, împreună cu echipa mea inimoasă, vom face cele mai bune produse pentru voi. Știu că doriți să vedeți și laboratorul, așa că, atunci când a să găsesc un răgaz, vă promit că o să fac un tur pentru voi și o să vă arăt echipamentele de ultimă generație pe care le-am achiziționat, tocmai ca produsele să ajungă la voi toți care le-ați comandat și să îndeplinească toate standardele de calitate.
Știm că igiena ocupă un rol important, așa că ne-am ocupat în mod excepțional de acest aspect, dar asta o să vedeți și o să vă convingeți voi când o să fac turul laboratorului pe care l-am promis și o să mă țin de cuvânt. Comenzile pentru perioada de Paște sunt încă deschise, dar sunt zile când suntem full, așa că, dacă încă nu ați apucat să vă comandați cozonacii pentru perioada de Paște, e momentul să o faceți cât de curând. Dragilor, vă doresc să aveți parte de un weekend fabulos și să ne fie bine!”, a explicat Gabriela Cristea în mediul online.
Cei sceptici care vor să încerce rețetele Gabrielei Cristea pot prepara unul dintre cozonacii vedetei chiar la ei acasă. Iată rețeta mai jos:
Ingrediente
Mod de preparare
Punem 14 grame de drojdie într-un bol, apoi adăugăm jumătate din cantitate de lapte, după ce l-am încălzit. Punem și o lingură de zahăr și o mână de făină, apoi lăsăm la crescut. Pentru 1 kg de făină, este indicat să folosim 6 ouă. Punem 3 ouă întregi și 3 gălbenușuri într-un vas. Adăugăm zahărul, esențele de vanilie și de rom, și coaja de la o portocală. Mixăm compoziția pentru aproximativ 3-4 minute. Adăugăm drojdia, apoi restul de apă.
Cernem jumătate de kg de făină, apoi mixăm totul până obținem o compoziție omogenă, ca de clătite, puțin mai groasă. Făina rămasă o punem într-un bol, adăugăm sare și amestecăm foarte bine. Apoi, cernem peste restul compoziției. Lăsăm totul la frământat, pentru aproximativ 10- 15 minute.
Punem untul la topit, apoi îl adăugăm treptat în robotul de bucătărie, împreună cu uleiul. Se bate cozonacul, se strânge ca într-o bilă.
Încălzim cuptorul la 40 de grade și lăsăm aluatul la dospit până își mărește volumul. Întindem coca pe masa de lucru, apoi o împachetăm și o lăsăm din nou la dospit. Pentru umplutură, folosim cele 3 albușuri rămase, un praf de sare și le batem spumă. Adăugăm 30- 40 de grame de zahăr pudră.
Punem ciocolata și amestecăm de jos în sus, ca să nu se lase bezeaua. Pentru al doilea strat folosim și nucă, iar pentru al treilea, Nutella. Împărțim aluatul în 4, apoi le mai lăsăm separat la dospit.
Pentru montarea cozonacului, întindem bine aluatul, adăugăm compoziția și o închidem. Întindem din nou foaia, apoi adăugăm crema de ciocolată și nucă măcinată.
Împachetăm totul bine, tăiem ruloul pe jumătate și îl împletim. Îl punem în tavă, apoi punem în cuptor, la 40 de grade, pentru a sta la dospit. După o oră și jumătate, ungem cozonacii cu ou și lapte, apoi îi punem în cuptor, la 180 de grade, pentru 25 de minute.