Cândva prietene bune, Gabriela Cristea și Cristina Șișcanu se urmăresc reciproc și mai fură idei una de la alta. Cele două se află în competiție în mediul online, mai ales după ce s-au certat, și fiecare încearcă să preia controlul în bucătărie și să atragă cât mai mulți urmăritori.
Recent, în contextul popularității de care se bucură ciocolata de Dubai, niciuna din ele nu s-a lăsat mai prejos și a încercat să facă acest desert delicios în fața internauților. Gabriela Cristea deja comercializează online produsul după care e înnebunit tot internetul.
„Fiecare ciocolată „My Dubai” România este realizată manual, din ingrediente naturale, fără premixuri sau coloranți artificiali. Ciocolata „Dubai” combină rafinamentul ciocolatei belgiene cu savoarea inconfundabilă a unei umpluturi cremoase și crunchy de fistic. Interiorul delicat ascunde o surpriză orientală plină de culoare și gust – kataif de fistic, care adaugă un contrast subtil între cremos și crocant. Pentru un plus de eleganță, tableta de ciocolată este decorată cu glitter auriu spectaculos, transformând fiecare bucățică într-un deliciu regal. Ingrediente: cataif- 450 g, ciocolată albă, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, 50 de grame de unt, aur alimentar (decor), cremă fistic, inserție zmeură (opțional), colorant alimentar”, a precizat Gabriela Cristea.
Pentru acest desert care se vinde pe site-ul Gabrielei Cristea românii doritori trebuie să scoată din buzunar câte 90 de lei pentru 480 de grame. Internauților li se pare un preț exagerat.
La rândul ei, Cristina Șișcanu nu a stat în spate și a preparat acest desert alături de fiica ei, Petra. Ea a precizat și care sunt ingredientele necesare: 200 grame de kataif, 180 de grame de cremă de fistic, 200 de grame de ciocolată cu lapte și 200 de grame de ciocolată neagră.
Nutriționiștii trag un semnal de alarmă cu privire la ingredientele folosite în prepararea acestui desert: „E o bombă cu ceas!”.
„Frenezia (isteria) care a cuprins România este, da, ciocolata Dubai. A înnebunit lumea peste noapte. Nu că aș fi împotriva promovării produselor de gen, pe rețelele sociale, însă acest desert nu aduce nimic sănătos organismului, care este, oricum, secătuit de nutrienții necesari. Din punct de vedere nutrițional, această ciocolată reprezintă o bombă cu ceas, din cauza compoziției mult prea dulce. Așadar, kataiful din compoziție este un desert oriental, folosit în deserturi, cu sirop sau cu miere. Fisticul este o „nucă”, cu beneficii mari asupra organismului, însă consumat în starea lui naturala, neprăjit, nepreparat”, spun nutriționiștii.
„Iar din punct de vedere estetic, arată a cremă de pantofi, ca să mă exprim plastic și pertinent. Din punctul meu de vedere, în calitate de consilier în nutriție, îi ofer, acestei bombe cu ceas, un mare NU! Atenție, oameni buni, că nu tot ce zboară (online, media) se și mănâncă! Cantitatea mare de făină, amidon de porumb, de fistic și kataif, sirop sau miere reprezintă o bombă calorică într-un spațiu atât de mic. Creierul îl poți trezi dimineața și cu un alt dulce, natural, de exemplu, cu un fruct și cu un pahar cu apă.
Ce trece, de ora 15.00, și îl consumăm, ca dulce, în timp, creează dependență, iar ficatul și pancreasul îți vor ciocăni, într-o zi, la ușă, cu nota de plată. Din păcate, numai diabeticii știu care este prețul. Nimeni nu interzice, însă, cu măsură. Pe termen lung, vei culege „roade” mai bune!”, a mai precizat nutriționista.