‘Am convocat acest comandament pentru că am primit nenumărate sesizări de la bucureșteni în ceea ce privește prezența căpușelor și a șobolanilor atât în parcuri, cât și pe spațiile verzi sau aliniamentele stradale. Așa cum am convenit în întâlnirea de lucru pe care am avut-o săptămâna trecută cu primarii de sector, solicit ADP-urilor de sector să dispună în regim de urgență toate măsurile necesare pentru a demara tratamentele de combatere a căpușelor în toate spațiile de utilitate publică, în parcuri, locuri de joacă și grădini publice”, a precizat edilul general.
Primarul general a subliniat că toate primăriile de sector trebuie să declanșeze acțiunile în același timp, concomitent cu informarea populației, astfel încât dezinsecția și deratizarea să se desfășoare mult mai eficient. Gabriela Firea a menționat totodată că este necesară o bună colaborare cu asociațiile de proprietari din toate sectoarele Capitalei, care trebuie să fie informate în ceea ce privește obligațiile care le revin, conform Ordinului ANRSC nr. 82, din 9 martie 2015.
„Primăria Capitalei, prin Centrul de Protecție a Plantelor, a început încă de la sfârșitul lunii trecute tratamentele de dezinsecție. Vom sprijini toate sectoarele Capitalei și, în acest sens, reprezentanții ADP-urilor de sector au termen două zile să analizeze programul în baza căruia acționează Centrul de Protecție a Plantelor al PMB și, dacă sunt necesare extinderi, să comunice zonele unde au nevoie de ajutor pentru a putea redimensiona bugetul și a interveni cât mai rapid”, a spus Firea.
Edilul șef a explicat că a solicitat tuturor regiilor, administrațiilor și instituțiilor din subordinea Municipalității, dar și Metrorex, în special în galeriile de metrou, să înceapă tratamentele de deratizare și combatere a rozătoarelor.
„Este necesar să ne unim forțele, să facem un efort comun, să acționăm cu profesionalism, pentru că trebuie să combatem orice element care reprezintă un pericol pentru sănătatea populației”, a adăugat ea.
Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a țânțarilor și căpușelor în parcurile din Capitală aflate în administrarea Municipalității din data de 24 aprilie. Până în acest moment au fost aplicate astfel de tratamente în următoarele parcuri: Herăstrăul Vechi, Herăstrăul Nou, Miorița, Bordei, Floreasca, Cișmigiu și Cartierul Francez, Tineretului, iar în perioada următoare se vor face tratamente în Parcul Izvor, Sala Palatului și zona Unirii.
La comandament au participat reprezentanții ADP-urilor de sector și ai direcțiilor din cadrul PMB care au atribuții în Programul de dezinsecție al Bucureștiului.