„Aceştia (angajaţii Administraţiei Străzilor, n.r.) au fost dezinformaţi. Acestora li s-a spus că nu vor fi angajaţi pe cele trei companii care s-au înfiinţat pe structura, pe scheletul Administraţiei Străzilor, pe diferitele domenii de activitate, pentru a se profesionaliza şi specializa şi li s-a spus că de fapt să închide Administraţia şi compania va angaja alt personal şi că ei vor fi şomeri, informaţii răspândite în spaţiul public nu doar de către unele dintre firmele care aveau şi au contract cu Administraţia Străzilor – contracte pe care doar la o primă citire puteţi să observaţi că sunt unele dintre ele păguboase pentru banul public -, alte informaţii colportate cu scop politic, ca să mă denigreze, chiar de către unii consilieri generali din Opoziţie”, a precizat primarul general, potrivit Agerpres.
Ea a menţionat că unii consilieri generali din Opoziţie le-au transmis angajaţilor că ar fi „aflat din surse sigure” că cei peste 400 de angajaţi „vor rămâne pe drumuri”.
„S-a stat de vorbă cu angajaţii. Unii dintre liderii de sindicat continuă să spună aceste minciuni, pentru că sunt interese foarte mari, economice, financiare, politice. Dar aceste lucruri se vor linişti cât de curând. Aceeaşi situaţie este şi la ALPAB. Sunt consilieri generali din Opoziţie, de la USR şi PNL, care se duc şi le spun: ‘Vedeţi că o să fiţi daţi afară, vedeţi că de fapt în momentul în care se transferă acum, în toamnă, întreaga activitate, de fapt se fac angajări politice şi de grup, că voi o să fiţi şomeri’. Minciuni!. (…) Angajaţii îşi încetează activitatea pe administraţie (Administraţia străzilor, n.r.) şi îşi reiau activitatea cu un alt contract, pe compania municipală înfiinţată: condiţii mai bune de lucru, un management performant şi rezultate pentru bucureşteni. Nu minciuni şi contracte umflate cu pompa ca să câştige trei-patru băieţi inteligenţi, că de fapt asta a fost până acum”, a spus ea.
Pe de altă parte, Gabriela Firea a declarat că „unii directoraşi” de la Administraţia Străzilor şi de la ALPAB „au de ce să se teamă”, însă acest lucru nu este valabil şi pentru cei 400 de angajaţi.
„Unii, doi-trei – pentru că îi avem nominal, directoraşi, adjuncţei şi şefi servicii, care au pactizat cu băieţii deştepţi din Bucureşti ani de zile – au fraternizat şi i-au ajutat să obţină acele contracte bănoase în detrimentul banului public. Cred şi eu că actuala conducere a Departamentului Parcări, de la Administraţia Străzilor – vă fac o mărturisire – nu pot să garantez că o să îi luăm cu braţele deschise la Compania de Parking câtă vreme ei, şi acum, când vorbim noi, generează un prejudiciu pentru Primăria Capitalei, generează pierderi foarte mari, acele situaţii pe care şi presa le-a subliniat, cu parcagiii, cu mafia parcărilor din Bucureşti. Oameni care după ora 16,00 pretind că sunt tot angajaţi ai Primăriei, prin Administraţia Străzilor, şi încasează bani, nefiscalizaţi, pe care îi bagă în buzunar şi îi dau la şefuleţi. Aceia au de ce să se teamă, pentru că au greşit şi trebuie să răspundă”, a mai spus ea.
Directorul Administraţiei Străzilor, Mirela Ioniţă, a declarat că „există o stare de temere” a angajaţilor, dar a menţionat că aceştia urmează să fie preluaţi la companii, unde vor efectua aceeaşi muncă. Ea a mai precizat că în această săptămână a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii companiilor şi administratorul public, pentru a li se prezenta angajaţilor modul în care ar urma să îşi desfăşoare activitatea în cadrul companiilor.
„Le-am transmis un calendar angajaţilor. Directorii de companii au făcut oferta de angajare, calendarul de angajare către noile companii. Undeva în prima parte a lunii septembrie vor fi chemaţi angajaţii pentru a li se încheia contracte de muncă. În mod cert vor avea o remuneraţie mai bună, condiţii mai bune de lucru şi vor presta servicii de calitate pentru cetăţeni”, a precizat administratorul public al Municipiului Bucureşti, Sorin Chiriţă.