Gabriela Firea anunţă noi programe pentru depăşirea crizei demografice din România: „Stimularea natalităţii este un obiectiv naţional şi o prioritate a Guvernului”

Ministrul Familiei şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, că îşi continuă misiunea principală, de a pune capăt crizei demografice din România, prin programe care să stimuleze natalitatea.
Filip Stan
14 ian. 2022, 17:06
Gabriela Firea anunţă noi programe pentru depăşirea crizei demografice din România:

Gabriela Firea a dezvăluit că a avut o întâlnire pe această temă cu academicianul Cătălin Zamfir, pe care l-a şi cooptat în Consiliul Ministerului, un organism cu rol consultativ în elaborarea de politici pe care Ministerul Familiei să le implementeze.

„Trecem printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică de creștere a natalității concepută împreună cu cele mai importante instituții ale statului. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm.

Astăzi, m-am întâlnit cu academicianul Cătălin Zamfir, director al Institutului de Cercetare a Calității Vieții. Am pus bazele colaborării dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Academia România pentru realizarea de proiecte și strategii care să ajute România să depășească această criză demografică. La întâlnire a participat și secretarul de stat, doamna Doina Pârcălabu.

Citeşte şi: Ludovic Orban anunţă că a avut Covid, chiar dacă e vaccinat cu trei doze: „Solicit coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde”

L-am invitat pe domnul academician Cătălin Zamfir să facă parte din Colegiul Ministerului, organism consultativ care va furniza elemente solide pentru fundamentarea politicilor pe care le gândim pentru familie și tineret.

Ministerul pe care îl conduc a fost înființat tocmai pentru a realiza programe și proiecte care să ajute România să treacă de criza demografică. Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze, dar niciodată nu au fost puse la aceeași masă toate forțele.

Stimularea natalității prin susținerea familiilor este un obiectiv național și o prioritate a Guvernului. Măsurile propuse în programul de guvernare cuprind programe de construire de creșe, măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip școală după școală, programe de credit pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie.

#MinisterulFamiliei #Natalitate #ProiectePentruOameni”, a scris Gabriela Firea, vineri, pe Facebook.

Citeşte şi: George Simion şi un grup de simpatizanţi AUR au dat buzna în Primăria Timişoara pentru a-l căuta pe Dominic Fritz. Reacţia edilului: „Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Alan Abel, cel mai mare farsor al secolului XX. Una dintre născocirile sale a durat șase ani
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Donald Trump continuă mitingurile în aer liber, ignorând recomandarea Secret Service după tentativa de asasinat
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!