Gabriela Firea, avertisment privind consecinţele pandemiei asupra copiilor: „Se vor resimţi decenii la rând, dacă nu luăm măsuri”

Gabriela Firea trage un semnal de alarmă privind consecinţele pandemiei asupra copiilor. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse spune că acestea se vor resimţi decenii la rând, dacă nu sunt extinse serviciile vitale oferite celor mici.
Filip Stan
11 dec. 2021, 13:02
Gabriela Firea, avertisment privind consecinţele pandemiei asupra copiilor:

Gabriela Firea, avertisment privind consecinţele pandemiei asupra copiilor. ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a transmis un mesaj cu ocazia zilei UNICEF.

Gabriela Firea, avertisment privind consecinţele pandemiei asupra copiilor

Potrivit ministrului, cea mai mare organizaţie pentru copii din lume împlineşte astăzi 75 de ani de când a fost înfiinţată. UNICEF a fost creată după cel de-al Doilea Război Mondial cu scopul iniţial de a oferi ajutoare de hrană şi asistenţă medicală copiilor din ţările devastate.

Sute de milioane de copii au fost scoşi din sărăcie, iar de la înfiinţarea sa, UNICEF a răspuns la mii de crize umanitare ce au afectat copiii. A vaccinat milioane de copii, a oferit acces la educaţie, a tratat milioane de copii de malnutriţie, a contribuit la înregistrarea a milioane de naşteri şi multe alte acţiuni de salvare a mii de vieţi omeneşti.

Citeşte şi Gabriela Firea se implică în legea adopției: „Copiii cu dizabilități și frații să poată fi adoptați mai ușor”

„Situaţia copiilor din România s-a îmbunătăţit constant în ultimii 30 de ani, însă provocările continuă să existe. Pentru prea mulţi copii, accesul la educaţie de calitate este o provocare zilnică, din cauza unor factori precum sărăcia, discriminarea sau lipsa de sprijin din partea părinţilor şi a comunităţii. Astăzi, în calitate de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse spun că în majoritatea cazurilor, copiii vulnerabili se confruntă nu doar cu una, ci mai multe dintre aceste provocări”, a precizat Firea într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului, trebuie prevenite şi soluţionate într-un stadiu incipient probleme precum violenţa, sărăcia, sarcina timpurie, bolile, lipsa accesului la prestaţii băneşti, instituţionalizarea şi abandonul şcolar şi altele.

„Aşa cum ştiţi, în calitate de Primar General al Capitalei am susţinut şi realizat proiecte cu un mare impact umanitar. Am avut alături de mine oameni şi voluntari cu suflet mare din organizaţii neguvernamentale, asociaţii, centre şi fundaţii, printre care UNICEF România, Organizaţia Salvaţi Copiii, Centrul Internaţional Antidrog pentru Drepturile Omului, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Asociaţia Down Plus Bucureşti, Asociaţia „Zâmbetul Îngerilor”, asociaţie al cărei scop îl reprezintă lupta împotriva risipei alimentare prin ajutarea oamenilor nevoiaşi în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii”, a mai prepcizat fostul primar al Capitalei.

Începând cu anul 2020, marea problemă pentru populaţie o reprezentată pandemia COVID – 19 care a împins foametea pe o pantă ascendentă în rândul populaţiei sărace din lumea întreagă, iar pentru a veni în ajutor acestor categorii, UNICEF îndeamnă permanent guvernele naţionale să prevină consecinţele devastatoare ce pot afecta nutriţia şi sănătatea a 370 de milioane de copii care nu mai beneficiază de mesele oferite de şcoli după închiderea acestora.

„Nu trebuie să uităm că pentru milioane de copii din întreaga lume, masa de care beneficiază la şcoală este singura pe care o au în ziua respectivă. Mai mult, şcoala înseamnă acces la siguranţă, servicii medicale şi nutriţie. Dacă nu acţionăm acum şi nu extindem serviciile vitale copiilor, celor mai vulnerabili, consecinţele devastatoare ale COVID-19 se vor resimţi decenii la rând”, a conchis Firea.

Citeşte şi Gabriela Firea, un nou atac la primarul Nicuşor Dan: De şapte luni, adulţii cu dizabilităţi din Bucureşti nu au mai primit cei 500 lei la care au dreptul legal

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Israel rămâne cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, afirmă Netanyahu înaintea vizitei în Washington
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!