„Ne-au sunat oameni să ne întrebe dacă nu se poate ca rezultatul testelor să ajungă doar la ei și nu și la DSP. Oamenii voiau să știe cum se poate proceda ca dacă ies pozitivi rezultatul să fie comunicat doar persoanei. Poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătății să analizeze cu epidemiologii dacă nu s-ar putea ca și în țara noastră să se aplice modelul din Germania, unde pe o declarație pe proprie răspundere persoanele infectate să rămână acasă”, a declarat Gabriela Firea.
Edilul Capitalei a spus că, în acest mod, populaţia ar fi şi mai dornică să se testeze, să afle starea de sănătate şi nu ar mai fi această reticenţă în ideea că dacă testul este pozitiv, automat urmează internarea.
„Aceasta este procedura stabilită în acest moment de către Ministerul Sănătăţii, ea trebuie să fie respectată de către toate autorităţile centrale şi locale şi de către toate persoanele, şi atunci noi nu avem cum să venim cu o hotărâre la nivel local peste o reglementare naţională. Dar având în vedere acest exemplu, şi având în vedere numărul mare de bucureşteni care sună, în ultimele două zile, şi spun că ar vrea să se testeze, dar (…) nu doresc internarea, poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătăţii să revizuiască politica epidemiologică în acest moment”, a precizat Gabriela Firea, conform Agerpres.
Primarul general a precizat că 7.768 de persoane s-au înscris pentru a fi testate pentru coronavirus prin programul „Testăm pentru Bucureşti,” care a fost lansat vineri.
„Ne dorim ca în scurt timp să se acopere prima etapă de testare. A doua etapă va fi demarată după încheierea primei etape”, a spus edilul Capitalei.