Gabriela Firea dă de pământ cu Elena Lasconi, pentru mesajul cu ”amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă”

Europarlamentarul Gabriela Firea o pune la punct în termeni duri pe Elena Lasconi, după ce candidata la prezidențiale, în contextul scandalurilor politice actuale, a postat un mesaj adresat lui Nicolae Ciucă, în care vorbește despre ”comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie”.
Irina Dumitrescu
09 oct. 2024, 09:02
Gabriela Firea dă de pământ cu Elena Lasconi, pentru mesajul cu ”amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă”

Mesajul Elenei Lasconi despre ”ipocrizia” de care ar putea da dovadă PNL dacă nu semnează moțiunea de cenzură plănuită de USR este criticat în termeni duri de Gabriela Firea. Europarlamentarul consideră ”inacceptabilă comparația total nepotrivită şi ofensatoare făcută chiar de către o femeie, lider al unui partid politic, candidată la cea mai înaltă funcție în stat”.

Gabriela Firea: Mă aștept să se autosesizeze Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Firea spune că Lasconi ”trebuie sancționată ca atare” pentru afirmațiile sale. ”Mă aștept să se autosesizeze Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Aşa cum altă dată a putut să reacționeze chiar pentru mai puțin de atât! Sunt o susținătoare a femeilor în politică – firește, pe criterii de meritocrație – dar nu pot trece cu vederea afirmațiile grave din aceste zile. Persoanele publice sunt – sau ar trebui să fie – modele de comportament în societate. Mă întreb ce au simțit victimele violenței în cuplu sau abuzurilor când au citit sau auzit o astfel de catalogare menită să redeschidă răni şi suferințe adânci”, a subliniat, într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea.

Citește și Cristian Tudor Popescu despre respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă de către CCR: „Un act de salubritate”

În aceeași postare, Firea spune că ”nicio femeie: soție, prietenă, logodnică, iubită, fie ea și ‘amantă’ nu ar trebui să fie stigmatizată, batjocorită, caricaturizată, mai ales de către alte femei!”. ”Ce așteptări putem avea de la bărbați, dacă femeile nu înțeleg situațiile nefericite în care se pot afla alte femei? Fie că este vorba despre abuzuri psihologice, sexuale, violență domestică sau de limbaj, drama victimelor – din orice ‘categorie’ de femei ar face parte – nu ar trebui folosită în scop politic. Mai ales din partea unor femei, care ar trebui să fie solidare cu suferințele fizice sau emoționale”, mai spune europarlamentarul, fost ministru al Familiei și Egalității de Șanse.

Elena Lasconi a fost criticată pentru mesaj și de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, vicepreședinte al PNL. ”Mă aşteptam ca o femeie, candidat la prezidenţiale, să dea dovadă de empatie, să înţeleagă drama prin care trece o victimă a violenţei domestice. Nu să o ia peste picior, să o privească de sus sau să devină subiect de atac politic. (…) Cred, însă, că am aşteptări prea mari de la un candidat superficial, pentru care totul este o poleială. Solicit Elenei Lasconi să ceară scuze tuturor femeilor din România care sunt victime ale violenţei domestice! Prin postarea complet neinspirată bagatelizează acest fenomen şi le jigneşte”, a scris, tot pe Facebook, Gorghiu.

Elena Lasconi a anunţat, marţi, pe aceeași rețea de socializare, că USR lucrează la o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi l-a îndemnat pe președintele PNL, Nicolae Ciucă, să semneze moţiunea. ”Am cunoscut mii de soldaţi, am fost şi în teatrul de operaţii din Afganistan şi sunt mândră de militarii noştri. Sunt pricepuţi şi curajoşi. Domnul Ciucă e politician şi vrea să ajungă primul ostaş în fruntea ţării. Hai să vedem cât curaj aveţi, domnule Ciucă! Sunt pe drum spre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moţiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu. Hai cu curaj, cu onestitate şi respect. Faceţi din cuvintele astea fapte! Semnaţi moţiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneţi ipocriţi, mincinoşi, cu comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie, adică la guvernare, pentru bani şi privilegii. Haideţi cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, a sunat mesajul Elenei Lasconi.

Citește și Diana Șoșoacă, ceartă la telefon cu Marcel Ciolacu. Liderul PSD a corijat-o: „Dumneavoastră ați avut o ieșire antisemită”

Ulterior, liderul USR a afirmat, într-o conferință de presă, că „oricine poate să facă greșeli în viața asta, nimeni nu-i perfect”. ”Să ridice piatra cine este perfect. Dar chiar și o amantă poată să iasă dintr-o relație abuzivă cu curaj, de aceea am făcut apel la curaj, respect și onestitate”, a adăugat ea.

DailyBusiness
Decizie radicală privind banii cash în România. BNR face anunțul momentului pentru toți românii
Spynews
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Bzi.ro
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță! Ce sumă încasează lunar medicul
Fanatik.ro
Ce a pățit o româncă după ce a ajuns la o pensiune aflată în Delta Dunării. Plătise avans pentru rezervare, dar a trăit un șoc: “Plin de praf și insecte, jeg în bucătărie”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Vin direct în plic. Anunț de la Poșta Română
Playtech.ro
ȘOC! Valeriu Gheorghiță, schimbare ULUITOARE înainte de nunta cu Monica. Dana Budeanu a văzut imediat, ce intervenție și-a făcut medicul
DailyBusiness
Ai planuri pentru azi? Iată cum va fi vremea în toată țara
Adevarul
Ce ne facem cu bolnavii noștri? Avertismentul medicilor după ce un om a fost ucis, iar altul grav rănit
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a văzut-o cu noul ei iubit: ”M-ai filmat...” | FOTO
Spynews
Florinel Coman și Ioana Timofeciuc se cunună religios! Când va avea loc marele eveniment
Evz.ro
Google Maps simplifică viața șoferilor. Funcție nouă, extrem de utilă
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
România introduce „salariul minim european” de la 1 ianuarie 2025. Cât vor câștiga angajații începând cu anul viitor
Cancan.ro
Delia Matache reacționează după derapajul Andrei Măruță: „Ești…” + Mesajul ei GENIAL pentru fanii care cred că umilesc artiștii
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Comisia Europeană a dat ordinul pentru statele UE. România este obligată!
StirileBZI
Pensiile s-ar putea majora cu 2,7%! Guvernul intenționează să umble la pensii
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate
substantial.ro
Poștașii livrează scrisori privind amnistia fiscală în colaborare cu ANAF
MediaFlux
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ryanair schimbă politica de bagaje: Costurile suplimentare vor dubla prețul biletului