Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă

Gabriela Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei.
Filip Stan
05 feb. 2024, 16:25
Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, luni, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei, că preşedintele PSD trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia, ea arătând că personal i-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil. Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, în interiorul partidului, prin care îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice, transmite News.ro.

Gabriela Firea, despre candidatura la Primăria Capitalei: ”Avem datoria morală să clarificăm candidaturile, pentru ca oamenii să știe pe cine votează”
”Cu privire la domnul preşedinte Ciolacu de a candida la Primăria Capitalei. În primul rând, domnia sa trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia. Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil”, a spus Gabriela Firea, la B1.

“Nu ştim de cine sau cu ce folos, nu ştim dacă a avut poate o minimă bază reală. Poate cineva a intrat în posiesia unor cercetări sociologice care se realizau astă vară şi erau incluşi mai mulţi candidaţi. Până la urmă, de ce nu să nu fi fost inclus şi domnia sa? E dreptul fiecărui partid de a găsi candidatul cel mai bun, cel mai potrivit, cel mai bine cotat de alegători pentru a intra în competiţie cu statutul de câştigător nu din start învinşi sau statutul de a intra şi de a valida un coleg care nu face decât un compromis, acel iepuraş cum se spunea pe timpuri. Nu este cazul nostru sau nu e cazul acum că suntem serioşi şi tratăm cu responsabilite această candidatură, ca şi celelalte candidaturi”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește și Nicușor Dan poate să-și ia adio de la încă un mandat la Primăria Capitalei! Nicolae Ciucă tocmai i-a distrus toate visele: ”PNL nu va mai susține candidatura lui Nicușor Dan la Capitală”

Gabriela Firea a declarat că este în continuare ”candidat la candidatură” din partea PSD pentru Primăria Capitalei, iar dacă în coaliţie funcţia de primar general va face obiectul unor negocieri mai ample, la pachet cu alte funcţii importante, acest lucru va trebui explicat cetăţenilor.

„Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am asdus eu în discuţie este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt. Timpul nu mai are răbdare. Va fi foarte greu şi vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj faţă de ceilalţi competitori. În cazul în care funcţia de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează preşedinţia, guvernarea, Senatul, Camera Deputaţilor nu este nimic rău nici în acest lucru şi eu accept, noi ceilalţi colegi suntem de acord şi sunt convinsă că vor înţelege şi cetăţenii, doar că toate aceste lucruri trebuie să fie cât se poate de liber, sincer spuse, argumentate şi acceptate de către toată lumea”, a spus Firea.

Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, în interiorul partidului, prin care acel candidat câştigător îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice.

„În ceea ce mă priveşte am văzut de asemenea o altă discuţie şi o altă temere, că potenţialul candidat la Primăria Capitalei şi în cazul în care ar câştiga, indiferent de numele său, ar fi un potenţial pericol politic pentru că ar emite anumite pretenţii la preşedinţia partidului. Eu sunt dispusă să propun şi să susţin orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, un moratoriu în interiorul partidului prin care acel candidat câştigător îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice, pentru că nu doar aici la noi ci şi la alte formaţiuni politice au fost astfel de discuţii, să se valideze un candidat cu un potenţial mai scăzut din punct de vedere politic şi ca percpţie publică, practic am simplifica lucrurile. Eu una sunt dispusă să susţin orice fel de moratoriu prin care să se vadă buna credinţă, faptul că mi-aş dori să pot să muncesc pentru bucureşteni. Nu aş folosi Primăria Capitalei pentru o trambulină politică în sensul preluării unor funcţii”, a arătat Gabriela Firea.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Fenomenul rar care a apărut în România. Ce sunt norii Shelf-Cloud, de fapt și de ce au putut fi văzuți înaintea furtunii
Capital.ro
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Veste șoc pentru pensionari! Nimeni nu se aștepta la acest lucru!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Trei oameni au murit și cinci au fost răniți într-un accident în Giurgiu
MediaFlux
O nouă CREȘTERE A PENSIEI după 1 SEPTEMBRIE. Marius Budai a anunțat
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?