Gabriela Firea îl critică pe premierul Cîţu pentru amânarea creşterii alocaţiilor: Justificarea pentru nerespectarea promisiunii de majorare, perfidă și profund incorectă

Senatorul PSD Gabriela Firea îi reproşează din nou premierului Florin Cîţu că a amânat majorarea alocaţiilor pentru copii şi îi atrage atenţia că "nu copiii sunt de vină pentru creșterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei de către Guvern".
Alina Andrei
11 iun. 2021, 14:55
Gabriela Firea îl critică pe premierul Cîţu pentru amânarea creşterii alocaţiilor: Justificarea pentru nerespectarea promisiunii de majorare, perfidă și profund incorectă

Gabriela Firea îl critică pe premierul Cîţu pentru amânarea creşterii alocaţiilor.

„Justificarea pentru nerespectarea promisiunii de majorare a alocațiilor este perfidă și profund incorectă! Nu copiii sunt de vină pentru creșterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei de către Guvernul Cîțu”, a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea susţine că „numai dobânda suplimentară plătită la împrumuturile hazardate ale lui Cîțu este de 7 ori mai mare decât era nevoie pentru majorarea alocațiilor de la 1 iulie”.

„Rolul unui guvern nu e să se plângă de faptul că nu sunt bani. În guvernarea PSD, s-au dublat alocațiile și au crescut veniturile, iar deficitul a fost sub 3%.

Din momentul în care a fost numit ministru al Finanțelor și până în prezent, când exercită funcția de premier, Cîțu a îndatorat țara cu 31 de miliarde de euro.
Doar pentru aceste împrumuturi, România trebuie să plătească în fiecare an băncilor dobânzi de peste 1 miliard de euro, adică 5 miliarde de lei.

Efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor cu 20 de puncte de la 1 iulie, cum promiseseră Cîțu și Orban înainte de alegeri, era de 700 de milioane euro până la finalul anului. Adică de 7 ori mai puțin decât dobânzile plătite la împrumuturile făcute de Cîțu.

Dacă alocațiile ar fi crescut de la 1 ianuarie 2021 la valoarea dublată stabilită de PSD încă de anul trecut, atunci efortul bugetar ar fi fost de 2 miliarde de lei, deci mai puțin de jumătate din dobânzile pe care România le plătește la împrumuturile lui Cîțu!”, a explicat senatorul PSD Gabriela Firea.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul va da Ordonanţă de Urgenţă pentru amânarea creşterii alocaţiilor pentru copii. Astfel, viitoarea creştere a alocaţiilor va avea loc la 1 ianuarie 2022.

„La Senat, amendamentul care prevede creșterea alocațiilor de la 1 ianuarie 2022 s-a votat, la Camera Deputaților nu știu din ce motiv nu s-a adoptat. În aceste condiții mă văd nevoit să aprob OUG în sedință de guvern pentru a mă asigura că merge în direcția reducerii deficitului. De ce să ne oprim doar la dublare când ele pot fi triplate. Vom avea un  plan predictibil”, a anunţat premierul Florin Cîțu, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Anterior, şi liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că alocațiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022, şi nu de la 1 iulie 2021.

„Decizia coalitiei este ca ne mentinem angajamentul sa dublam alocatiile conform legii intr-un grafic de crestere. Urmatoarea transa de crestere a alocatiilor va fi de la 1 ianuarie. Nu suntem ca PSD care mai avea putin si programa cresterea salariilor si pensiilor in sectorul public pe urmatoriii 100 de ani. Vedem care este evolutia economica, situatia bugetara, in functie de datele care vin din realitatea economica vedem cresterile ulterioare. Deocamdata un singur lucru este cert, alocatiile vor creste cu 20% de la 1 ianuarie 2022”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: PSD vrea să atace la CCR amânarea creșterii alocațiilor pentru copii. Marius Budăi: „Nu mai avem încredere!”

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul puțin cunoscut unde marea se întâlnește cu muntele. Oferă peisaje care îți taie răsuflarea și e ideal pentru cei care vor să meargă cu cortul sau rulota
Capital.ro
Șoc în România. Marea dezvăluire despre Călin Georgescu și Biserica Ortodoxă
Playtech.ro
Dani Oțil pregătește marea mutare! Face sacrificiul pentru familie, Gabriela a spus tot: „Suntem în negocieri”
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
„Oamenii țipă șocați”. Povestea femeii cu cea mai lungă limbă din lume
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
SIE face angajări. Cum arată testul pentru concurs
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Cutremur în România, astăzi! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Cancan.ro
Ramona Olaru, cu totul la vedere în parcare! Imagini bomba de paparazzi GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Dezvăluirea care îl demolează pe Băsescu. România n-a știut nimic: I-am cerut, dar...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Președintele care va împărți România în două. Ce spune cel mai nou sondaj
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O farsă medievală cu urne moderne: ce ar fi trebuit să fie campania prezidențială și ce a ajuns