Gabriela Firea îl desfiinţează pe „Plicuşor”: Te dai penibil cu bicla, doar cu presa de faţă. E mai simplu să dai vina după 8 luni de mandat pe mine şi să te ascunzi în dulap!

Gabriela Firea a venit cu o reacţie furibundă după ce actualul primar al Capitalei a susţinut că nu e pot face mai multe piste de biciclete din cauza faptului că sunt maşini parcate pe banda 1 de circulaţie.
Mirabela Vasile
03 iun. 2021, 12:40
Gabriela Firea îl desfiinţează pe

Gabriela Firea îl desfiinţează pe „Plicuşor” Dan. Social-democrata susţine că e simplu ca după opt luni de mandat să arunci vina tot pe fosta conducere, iar manifestaţia în care a apare primarul Capitalei pe bicicletă o cataloghează ca fiind una penibilă şi o face doar pentru ochii presei.

Gabriela Firea îl desfiinţează pe „Plicuşor” Dan: Te dai penibil cu bicla, doar cu presa de faţă

Mai mult decât atât, pista celebră de pe Calea Victoriei a fost dată în funcţiune în anul 2015, în mandatul Gabrielei Firea.

„În loc sā se dea ridicol cu bicicleta, doar pentru fotografii si filmāri, noul primar ar trebui sā-si consume timpul pretios pentru cetāteni! El demonstreazā, încă o dată, cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe, cât de puține înțelege despre poziția pe care o ocupă.

Problema datoriilor “lăsate de Firea” este praf în ochii bucureștenilor, praf pe care îl aruncă zilnic, doar-doar vor uita oamenii de frigul din case, de gropile din asfalt, de țânțari și căpușe, de PROMISIUNILE MINCINOASE DIN CAMPANIE.

Să te plângi că ai datorii la PMB înseamnă că NU ȘTII DELOC cum funcționează o instituție publică din punct de vedere financiar. Înseamnă că nu înțelegi ce înseamnă o investiție, care sunt etapele ei, nu pricepi că nu poți plăti un contract când te taie capul, că nu știi că toate plățile instituțiilor publice se fac la termene LEGALE, după ce facturile emise se verifică, se avizează, se certifică!

REPET: Contractele instituțiilor publice nu sunt cumpărături de la magazinul din colt, te duci cu portofelul și ai achitat pe loc, ca să nu ai datorii!
Și dacă nu știe, îi spun eu edilului ridicol al Capitalei, că datoriile pe care le are de plătit sunt muuult mai mari. Pentru că trebuie să plătească, de exemplu, și împrumutul obligatar de 500 milioane euro, luat în 2005 de primarii Băsescu și, ulterior, Videanu, refinanțat până acum de două ori. Împrumut pe care nu l-a făcut Firea. Trebuie să plătească despăgubiri civile de peste 500 milioane lei, inclusiv Costanda, Creștin și alții, care nu sunt de pe “timpul lui Firea”.

Da, trebuie să plătească facturi pentru lucrări executate sau în curs de realizare, începute în mandatul meu, de exemplu Parcarea de la Cora Pantelimon, Pasajul Dna Ghica, Penetrație Prelungirea Ghencea, cartierul Henri Coanda, la care se va înghesui fără rușine să taie panglica, în câteva luni, desi nu a avut nici o contribuție la realizarea lor.
Va trebui să plătească facturile pentru noile mijloacele de transport achiziționate, pentru că în mandatul meu s-a realizat cea mai mare înnoire a parcului auto al STB.

Va trebui să plătească co-finanțarea la proiecte europene în valoare totală de peste 1 miliard de euro, proiecte realizate de mine și echipa mea!
De ce nu se plânge Plicușor Ban și că a primit de-a gata aceste proiecte și finanțarea necesară lor? De ce nu se plânge că Municipiul București are un grad de îndatorare de doar 8,57%, pe care și l-ar dori mulți primari de municipii, în condițiile în care limita legala este 30%?

De ce nu iese să ceară public Guvernului mai mulți bani pentru Capitală, așa cum am făcut-o eu mai mult de jumătate din mandat?
Pentru că adevărul este acesta, și îl REPET: Municipiul București, Capitala României, este singurul oraș care nu încasează taxe și primește bani doar de la bugetul de stat. Modalitatea de finanțare a Municipiului București este veche de peste 15 ani, ani în care Capitala s-a dezvoltat exponential, în care numărul locuitorilor a crescut, ca și nevoile acestora.
Această finanțare este insuficientă, incorectă, discriminatorie în condițiile în care bucureștenii contribuie cu 25% la PIB și primește 0,6%, o sumă per total ineficientă!

Plicușor recunoaște acest lucru, ba chiar îl pune și pe site-ul PMB, atunci când justifică aprobarea unui împrumut: media veniturilor lunare încasate în primele patru luni ale anului 2021 nu acoperă necesarul minimal lunar de funcționare!!!

Ce să mai vorbim despre dezvoltare, dacă banii de la Guvern nu sunt suficienți pentru funcționare, adică cheltuieli cu salariile și utilitățile?
De ce nu iese Plicușor să se bată pentru banii bucureștenilor? De ce nu este în fiecare zi la poarta Guvernului, dacă nu primește fonduri suficiente nici pentru funcționarea normal a Capitalei? Nu este el candidatul dreptei unite, reprezentantul Coaliției de la guvernare în București, nu e unul de-al lor???

Poate că e mult mai simplu să dai vina, după 8 luni de mandat, tot pe Firea și apoi să te ascunzi în dulap…
Sau sā te dai penibil cu bicla! Doar cu presa de fata, sā te vadā lumea, nu pentru ca esti ecologist!
#DezastruÎnBucuresti
#PrimarulNaniNani
#NuLePasāDeBucuresteni”, a spus Gabriela Firea, pe contul de Facebook.

Citeşte şi: Nicușor Dan, explicații halucinante despre pistele pentru bicicliști: „Chiar dacă am vrea să facem, nu avem unde. Sunt maşini parcate pe prima bandă”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Horoscop rune 19-25 august 2024. Mihai Voropchievici anunță o mare surpriză pentru Gemeni
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Andrei de la Insula Iubirii, luat peste picior de Speak și Florin Ristei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Valabilitatea permisului de conducere va fi redusă! Anunț pentru cei care au categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Cinci persoane arestate în cazul morții prin supradoză de ketamină a actorului Matthew Perry
MediaFlux
RĂSTURNARE în CAZUL PANTELIMON! De la EROII din PANDEMIE la ÎNGERII MORȚII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...