„Cu mijloace administrative, atât eu ca primar general, cât şi colegii din Consiliul General ne aducem o contribuţie şi încercăm să îi răsplătim pe membrii comunităţii evreieşti de la Bucureşti, care sunt personalităţi marcante ale cetăţii. Aşa cum ştiţi, clădirea de pe Lipscani în care se va amenaja Muzeul Holocaustului a fost transferată de la Primăria Capitalei către Institutul „Elie Wiesel”.
De asemenea, ne face o mare bucurie şi onoare ca Teatrul Evreiesc din Bucureşti să fi fost deja consolidat şi reabilitat. În bugetul din anul acesta am introdus o sumă necesară, facem un prim pas în această direcţie, după 27 de ani de la Revoluţie, şi anume refacerea din rădăcini a Cartierului Evreiesc din Capitală, întregind în acest fel Centrul Vechi al Capitalei României. Sunt doar câteva din mărturiile respectului pe care atât eu, cât şi colegii mei vi-l purtăm”, a precizat ea, la conferinţa organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”.
Firea a menţionat că în 2018 România aniversează o sută de ani de la Marea Unire, iar acest secol înglobează şi 70 de ani de la fondarea Statului Israel.
„În o sută de ani România a progresat şi s-a modernizat. La progresul nostru au participat şi foarte mulţi evrei, minţi luminate, minţi strălucite, oameni inteligenţi care au adus plus valoare în toate domeniile de activitate: în ştiinţă, în medicină, în inginerie, în artă, în educaţie”, a precizat ea.