Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu în scandalul Spitalului „Foişor”. „Au pus în pericol vieţile pacienţilor. Vorbim deja de genocid”

Gabriela Firea, senator PSD, l-a criticat în termeni duri pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi pe ceilalţi guvernanţi, spunând că "au pus în pericol vieţile pacienţilor", în momentul care au decis evacuarea Spitalului "Foişor" din Bucureşti. Fostul edil al Capitalei susţine că autorităţile ar vrea să transforme în spital COVID şi Institutul Fundeni.
Razvan Mihalascu
12 apr. 2021, 20:36
Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu în scandalul Spitalului

Gabriela Firea a afirmat, luni, că guvernanţii sunt mai „mai slab pregătiţi decât anul trecut în luna martie”. Senatorul PSD a afirmat, făcând referire la evacuarea pacienţilor din spitalul „Foişor”, că nu există din păcate niciun fel de sentiment uman, de milă, de umanitate”.

„În întreaga lume civilizată s-au luat măsuri rapide peste noapte, erau de acceptat până şi la noi. Acum orice spital din lume tratează şi pacienţi infecţaţi cu COVID şi altă patologie.

E inadmisibil într-un timp atât de îndelungat să rămânem în scenariul în care se scot cu forţa, să rechiziționezi spitale de stat, sub pretextul că vrei să salvezi vieţi. Nu au salvat vieţi punând în pericol vieţile pacienţilor abia operaţi”, a declarat Gabriela Firea, la Antena3.

Fostul primar general al Capitalei a vorbit şi despre pacienţii decedaţi în timpul transferului de la Spitalului „Foişor”, spunând că pentru guvernanţi „oamenii au devenit cifre”.

„Au pus în pericol vieţile pacienţilor. Ministerul nu poate să vină acum în faţa ţării să spună că am avut pacienţi pe care i-am dus de la Foişor şi i-am salvat.

Nu există din păcate niciun fel de sentiment uman, de milă, de umanitate. Oamenii au devenit cifre. Noi cu toţii suntem statistici dacă s-a ajuns să se arunce pacienţii care au decedat de COVID să fie aruncaţi în saci şi să fie lipsiţi de slujba creştinească!”, a precizat Firea.

Citeşte şi: Raed Arafat, lămuriri despre cazurile pacienților decedați de la Spitalul Foișor: „Nu e adevărat!”

Senatorul PSD a subliniat că în alte ţări din lume „la un an de la pandemie, orice spital primeşte şi pacienţi COVID şi non-COVID”.

„Ceea ce se întâmplă la noi este unic, pentru orice persoană care îşi permite este foarte bine în investiţiile private. Asta înseamnă 10%.

Îi condamnăm pe ceilalţi români la moarte? Vorbim deja de genocid. Siguranţa spitalelor publice trebuie garantată”, a precizat Gabriela Firea.

De asemenea, senatorul PSD susţine că „la noi, în loc să vorbim de testare, pentru a izola persoanele pozitive şi să le tratăm, în loc să-i convingem pe români că e bine să ne vaccinăm şi să nu mai existe acest haos, noi îi lăsăm pe oameni să se îmbolnăvească foarte tare şi căutăm paturi ATI”.

„E o non strategie medicală. Unde sunt paturile promise de Klaus Iohannis, ministrul Tătaru? Degeaba ai toată aparatura, dacă nu ai medici şi asistenţi.

Au închis spitalul COVID din Pipera, un spital cu 400 de paturi care puteau fi extins la 500 de paturi. În momentul în care cei de la DSP şi la MS, au venit la spitalul modular au spus că e foarte bine realizat din punct de vedere medical. Toate circuitele medicale sunt noi. Pacienţii aveau tot confortul şi din punct de vedere al tratamentului şi al cazării… Chiar au promis că vor contribui şi el pe lângă investiţia Primăriei, cu paturi ATI.

Nu doar că nu au venit cu acea investiţie suplimentară ca investiţie, ci noul primar general a venit şi a afirmat în faţa opinie publice că pandemia s-a cam terminat. Cu ceea ce avea ca dotări putea prelua cazuri uşoare şi medii de la Spitalul Victor Babeş”, a precizat Firea.

Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu în scandalul Spitalului „Foişor”. „E apărat pe principiul aronganţei”

Mai mult, Gabriela Firea a afirmat că Vlad Voiculescu este apărat de grupuri de interese „foarte importante”.

„Sunt grupuri politice şi de interese foarte importante. Există foarte multă infatuare şi nepăsare. Voiculescu a venit ca o mare speranţă.

Domnul Voiculescu vine să împlinească aceste minusuri din sănătate. Există tensiuni în coaliţie şi în loc să treacă în planul doi chestiunile politice, e apărat pe principiul aroganţei. USR PLUS consideră că e omul lor”, a menţionat Firea, conform sursei citate.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, un nou atac după scandalul de la Spitalul Foișor: Arafat e uşor obosit, n-ar strica să exerseze empatia şi emoţia. Doamna Moldovan să vorbească mai puțin
 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Poliția britanică avertizează asupra influenței negative a lui Andrew Tate asupra tinerilor băieți
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!