Gabriela Firea a luat noi măsuri de prevenire, aceasta a oprit multe din proiectele începute în capitală, astfel că muncitorii au fost trimişi acasă pentru a nu fi expuși coronavirusului.
„În Bucureşti trăiesc aproape 4 milioane de locuitori, împreună cu o yonă metropolitană şi de aceea am făcut apel zilnic la mass media să transmitem împreună cetăţenilor că nu este de glumit şi să-i rugăm să respecte ce transmit medicii şi autorităţile. Am luat câteva măsuri şi zilele trecut şi astăzi pentru prevenire. Muncitorii trebuie feriți, iar nivelul de muncă trebuie scăzut”, a declarat Gabriela Firea pentru România TV.
„Azi am dat sistare de lucrări pentru şantierele din Bucureşti. A fost greu. La fabrica de glucoză, Doamna Ghica, Cora Pantelimon, sunt aşteptaţi 2000 de oameni pe santiere. Vin din judeţele vecine. Avem informaţii că nu au respectat izolarea la domiciliu unii. Poate sunt deja contaminaţi şi nu ştiu că sunt purtători. Când intrau în alimentară, farmacie sau pe stradă, infectau zeci de bucureşteni. Era o situaţie îngrijorătoare şi presiune foarte mare. Nu s-au luat măsuri la şantierele private. Cred că trebuie să reducă numărul de angajaţi, ritmul macar două săptămâni ca să vedem evoluţia virusului şi care e numărul de români care vin acasă”, a declarat Gabriela Firea.
Din declaraţiile primarului capitalei, cetăţenii încă nu respectă ceea ce spun autorităţile, continuănd să îşi petreacp timpul în locuri aglomerate. „În acest moment, în Capitală, avem 100 de bolnavi în cele două spitale de boli infecţioase, este adevărat că în următoarele zile unii vor fi externaţi, însă va trebui să aibă grijă să aibă un comportament corespunzător în perioada următoare”, a declarat primarul capitalei.
De asemenea, întrebată dacă trebuie să fie închise mall-urile, Gabriela Firea, primarul capitalei a declarat pentru România TV că „Eu am zis şi am cerut înainte de luare deciziilor: iînchiderrea şcolilor, universităţilor. Merg pe ideea să lăsăm deschise: farmaciile, restaurante care să livreze alimente acasă, magazine, vânzări online. Să ţinem în continuare mall-urile deschise. Numărul de clienţi scade. Chirie mare pentru vânzări mici. Putem să cumpărăm online. Cu cât suntem mai precauţi şi prevenim o extindere a virusului vom putea să facem faţă mai bine numărului de îmbolnăviri. Să nu ajungem ca Italia.”