Gabriela Firea nu susţine interzicerea avorturilor în România. „Voi milita pentru drepturile femeilor. Să aibă acces la servicii medicale, să poată vorbi, cele credincioase, cu duhovnicul”

Gabriela Firea, propusă la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament. În timpul audierilor, senatoarea PSD a prezentat programul de guvernare şi a răspuns unor întrebări în legătură cu interzicerea avorturilor şi educaţia sexuală în şcoli.
Filip Stan
24 nov. 2021, 19:31
Gabriela Firea nu susţine interzicerea avorturilor în România.

Gabriela Firea nu susţine interzicerea avorturilor în România, precizând că e dreptul femeilor de a decide pentru propriul corp. Întrebată în timpul audierilor despre interzicerea avorturilor, ea a precizat că „întotdeauna va milita pentru drepturile femeilor, ca ele să decidă pentru propria viaţă şi propriul corp”.

„Voi milita să aibă acces la servicii medicale, să poată vorbi, cele credincioase, cu duhovnicul. Sunt pentru libertatea de alegere pentru fiecare. Nu este o noutate şi nu contravine cu dorinţa mea şi a multora de a creşte natalitatea în România. Să nu ne întoarcem la vremurile dinainte de Revoluţie”, a precizat Gabriela Firea, conform Ziare.com.

Referitor la educaţia sexuală în şcoli, Gabriela Firea a explicat că vrea ca toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară care să cuprindă şi noţiuni legate de sexualitate, însă a subliniat că acest tip de informaţii ar trebui predate de persoane specializate, medici, specialişti, cu acordul familiei.

„Aşa cum s-a discutat despre acordul părinţilor pentru educația religioasă, eu nu cred că un părinte poate fi împotrivă. Este esenţial la ce vârstă se realizează această educaţie, să găsim cele mai bune soluţii pentru a avea cât mai puţine mame minore, fără a afecta la nivel emoţional copilăria”, a mai afirmat Firea, prim-vicepreşedinte PSD.

În timpul audierilor din comisiile de specialitate, Gabriela Firea a menţionat că un minister al Familiei nu este o noutate deoarece astfel de instituţii există în ţări ca Germania, Polonia, Italia sau Finlanda.

Citeşte şi: Gabriela Firea anunţă ce măsuri va aplica la Ministerul Familiei. „Voi lupta ca acestea să fie implementate. Sunt convinsă că vom obţine şi finanţare, chiar dacă nu este atât de simplu”

De asemenea, Gabriela Firea a prezentat o parte dintre măsurile care vor fi aplicate prin programul de guvernare. Senatoarea PSD a amintit că alocaţiile vor creşte, pentru copiii până în 2 ani, de la 427 la 600 de lei, în timp ce, pentru copiii între 2 şi 18 ani, creşterea va fi de da 214 lei la 243 de lei.

Ea a mai spus că noul guvern îşi propune amenajarea de creşe în incinta clădirilor cu birouri, deductabilitate pentru familiile cu mai mulți copii, implementarea programului Şcoală după şcoală, susţinerea financiară a familiilor pentru tablete, laptopuri pentru şcoala online, credite personale pentru tinerii familişti, sprijinirea bunicilor sau a fraţilor mai mari care sunt şomeri să aibă indemnizaţii, dacă ajută la creşterea nepoţilor sau a fraţilor, granturi pentru construcţia de locuinţe noi.

Violeta Alexandru, schimb de replici cu Gabriela Firea în timpul audierilor. „Pare că vi s-a creat un minister / Nu e vorba o sinecură pentru Gabriela Firea”

Deputatul independent Violeta Alexandru i-a spus Gabrielei Firea, în timpul audierilor, că tot ce a enumerat putea fi realizat de alte ministere.

”Pare că vi s-a creat un minister. (…) Ca să vedeţi ce ironie, pe dumneavoastră, domnul preşedinte Klaus Iohannis vă va numi pe dumnevoastră ministrul Familiei, chiar pe dumneavoastră, care îi spuneaţi că o familie nu este normală dacă nu are copii. Ca să vedeţi ce ironie, să vă ocupaţi de ministerul Familiei şi domnul preşedinte să vă semneze decretul”, a spus Violeta Alexandru, conform sursei citate.

În replică, Gabriela Firea a spus că acest minister ”nu e vorba o sinecură pentru Gabriela Firea şi nu i s-a dat un job, pentru că este senator”.

Citeşte şi: Gabriela Firea tună şi fulgeră la adresa lui Nicuşor Dan: „Primarul Pinocchio solicită ca facturile românilor să crească cu 75% din decembrie”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Felul românesc de mâncare pe care spaniolii au început să-l adore. Cei care îl gustă vor neapărat rețeta
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Clarificări în scandalul Drugtest! Informații importante pentru toți șoferii!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Topul celor mai slabe filme. Cineaștii au rămas profund dezamăgiți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
România devine o MARE FORȚĂ în Europa. Planul care se pregătește CHIAR ACUM: Va fi noul combustibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Noi date în cazul copilului care ar fi fost mușcat de o femeie pe plaja din Năvodari
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!