Gabriela Firea, replică pentru Ponta: Spre deosebire de Dl. Victor Ponta, eu nu-l voi jigni

Gabriela Firea i-a răspuns lui Victor Ponta, care afirmase că nu schimbarea Guvernului Grindeanu este prioritatea PSD. Gabriela Firea spune că nu se apără pe ea, ci mandatul ei de reprezentant al bucureştenilor.
Romania TV
05 iun. 2017, 19:47
Gabriela Firea, replică pentru Ponta: Spre deosebire de Dl. Victor Ponta, eu nu-l voi jigni

Gabriela Firea enumeră problemele unde întâmpină dificultăţi pentru că sunt domenii care nu aparţin aparţin Primăriei şi le compară cu domeniile aflate în administrarea Primăriei, unde, spune ea, s-au făcut paşi importanţi.

„Spre deosebire de Dl. Victor Ponta, eu nu-l voi jigni, nu-l voi compara cu vreun personaj politic, nici nu-l voi ironiza. Tocmai pentru că eu cred într-o politică a faptelor bune pentru oameni, nu într-una a duelurilor verbale ori scrise între politicieni. Reacționez nu pentru că m-am simțit atacată ca persoană, ci pentru că s-a încercat trimiterea în derizoriu a unui demers al meu prin care nu încercam să obțin avantaje pentru mine, ci pentru cei care ne-au dat votul nouă, celor de la PSD.

Am comunicat public câteva dintre neajunsurile pe care le întâmpin ca Primar General în relația cu Guvernul. Am vorbit doar după ce m-am convins că reprezentanții guvernamentali cărora le-am solicitat sprijinul pentru problemele Capitalei au avut suficient timp să să răspundă pozitiv, ceea ce nu s-a întâmplat. Probabil Bucureștiul nu reprezintă pentru ei o prioritate, deși o Capitală bine administrată și cu problemele rezolvate înseamnă jumătate de țară bine guvernată!

Nu cer nimic pentru mine! Solicit însă mai mult respect pentru bucureșteni. Am câștigat alegerile promițând „Rezultate pentru cetățenii din București!”. Am primit încrederea lor și, în premieră absolută, PSD are primarul general, cei 6 primari de sectoare, majoritatea în Consiliul General și în Consiliile Locale de sector, Guvernul, majoritatea parlamentară. Din păcate însă, această situație teoretic ideală nu este fructificată prin promovarea unor proiecte importante pentru rezolvarea problemelor sistemice din Capitală: aglomerația, poluarea, serviciile de sănătate și educaționale.

A tăcea acum, doar pentru a nu supăra pe cineva, înseamnă a-i trăda pe românii din București și, prin extensie, pe românii din toată țara. Ce scuză vom avea când, după patru ani de mandat, vom lăsa în urma noastră doar realizări minore și nicio problemă majoră rezolvată? Pe cine vom da vina? Pe greaua moștenire? Pe neînțelegerile cu Guvernul? Pe legislație?

Chiar cu riscul de a-i supăra pe unii colegi care, culmea!, n-au nicio responsabilitate, prefer să spun acum adevărul și să schimbăm modul de lucru, precum și relația dintre Guvern și autoritățile locale din București și din țară.

Realitatea este că dacă Dl. Ponta ar (mai) fi fost preşedinte PSD, eu nu aş fi fost candidat şi, fireşte, nici Primar General. Nu mi-a dat niciun sprijin în campania electorală, nu a spus public sau personal nicio vorbă de încurajare, şi-a dorit probabil pe altcineva candidat, dintre cei consideraţi mai apropiaţi. De aceea, nu mă mira reacţia de azi faţă de mine. Mă surprinde poziţionarea Dlui Ponta faţă de bucureşteni. Îi pedepseşte pentru că nu prea l-au votat la Prezidenţiale? De ce spun asta? Pentru că eu nu am făcut altceva decât să solicit un sprijin legitim de la Guvern pentru Capitală. Şi să spun public faptul că unii reprezentanţi ai Guvernului ignoră problemele Bucureştiului.

Repet ce am solicitat, lucruri simple pentru Guvern, dar importante pentru Capitală :
– trecerea metroului în subordinea Primăriei Generale a Capitalei, pentru a putea coordona corect transportul public local (metrou, autobuze, tramvaie, troleibuze)
– trecerea în coordonarea PMB a Autorităţii Metropolitane pentru Transport: cum putem fi eficienţi la Primăria Capitalei, dacă ordinul vine de la minister, fără cunoaşterea realităţii din Bucureşti şi zona metropolitană?
– Transferul administrării Centurii Capitalei la PMB, pentru a realiza un grafic de lucrări cu termene mai strânse şi obiective mai exigente. Cauza principală a aglomeraţiei din Bucureşti este absenta unei centuri ocolitoare, astfel încât autoturismele de tranzit să nu mai fie nevoite să străbată orașul în lung și-n lat!
– Transferul unităţilor militare dezafectate către PMB, pentru a construi parcări, cămine pentru studenţi şi pentru seniori
– Transferul liniilor ferate dezafectate la PMB. În acest fel s-ar putea realiza străzi fără să fie necesare exproprieri, parcări, sau parcuri. Gările şi cantoanele pot deveni spaţii publice, grădiniţe, sau cluburi pentru seniori.
– Transferul salbei de lacuri din Bucureşti şi împrejurimi pentru ca Primăria să poată investi şi să amenajeze circuite turistice.
– Nu în ultimul rând, fuziunea Radet-ului cu Elcen, prin unificarea celor doua entităţi ca rezultat al Planurilor de reorganizare în cadrul insolvenţei actuale. La acest capitol, fostul premier cred că a avut posibilitatea în mandatul său, pe care a ratat-o însă!, de a clarifica odată pentru totdeauna, în beneficiul bucureştenilor care sunt buni platnici, relaţia contorsionată, eronată, dintre Elcen (în subordinea guvernului) şi Radet (regie a Primăriei). O relaţie prin care Radet-ului nu i-a fost dată nicio şansă de a se reabilita economic pentru că, prin reglementări guvernamentale şi ordine de ministru, orice-ar fi făcut, tot datoare la Elcen rămânea, plătind penalităţi închipuite, datorii istorice pe hârtie, pentru că existau multe interese.

Interese economice care sunt şi acum, dinăuntrul şi dinafara ţării, despre care am vorbit în emisiunea care l-a deranjat pe Dl. Victor Ponta. Interese oculte despre care ar fi trebuit să aibă, măcar tangenţial, anumite informaţii, ca fost prim ministru.

Cu riscul de a-l supăra în continuare pe fostul premier, voi apăra valorile naţionale, o întreprindere a statului român, iar cât voi fi Primar General Radet-ul nu va fi de vânzare, aşa cum vor unii dintre foştii lucrători în instituţiile de forță ale ţării, care acum s-au convertit în corporatişti, şi care ameninţă în stânga şi-n dreapta. Îi dezamăgesc anunţându-i că nu mă sperii.

Aşa cum nu m-am speriat de Preşedintele ţării când Preşedintele PSD m-a trimis în Comisia parlamentară „Nana”, unde mi-am făcut datoria până la capăt, punându-mi în pericol familia, nici acum nu mă voi speria de cei care sunt deranjaţi că nu tac. Acţionez la un singur ordin, şi acela este ordinul românilor.

Dacă Dl. Ponta a ales să mă atace pe mine, dorind să se erijeze în apărătorul necondiţionat al întregului guvern, cu riscul de a-i abandona încă o dată pe bucureşteni, eu prefer să spun adevărul, oricât de neplacut ar fi, dar care ne va ajuta să lăsăm ceva bun şi stabil în urma noastră, pentru românii care şi-au pus atâtea speranţe în noi”, se arată într-un comunicat semnat de Gabriela Firea.

Citeşte şi: Victor Ponta: Schimbarea Guvernului Grindeanu este urgenţa noastră în acestă vară?

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Când nu este bine să mănânci roșii. Oamenii care au aceste boli trebuie să le evite
Capital.ro
Românii au interzis! NU ai voie să faci acest gest. Este ilegal oriunde în România
Playtech.ro
De ce te înțeapă țânțarii mai mult în zona gleznelor. Motivul surprinzător pentru care preferă această parte a corpului
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Facultatea luată cu asalt de români. Nu s-a mai văzut așa concurență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
„Mai mult de 13-14 ani nu faci dacă te-a pus cineva”. Dialog halucinant între principalul suspect al crimei din Brăila și mama acestuia. Ce l-a sfătuit femeia
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Guvernul trebuie să prezinte un plan de reducere a deficitului bugetar până la 15 octombrie, anunță Nicolae Ciucă
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!