Gabriela Firea şi-a retras plângerea împotriva lui Traian Băsescu. „Nu a fost o decizie simplă”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat că şi-a retras plângerea împotriva fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, pentru acuzaţiile de şantaj, precizând că au trecut doi ani de când a depus această plângere.
Filip Stan
24 sept. 2016, 20:17
Gabriela Firea şi-a retras plângerea împotriva lui Traian Băsescu.

„Nu a fost o decizie simplă. M-am sfătuit cu avocatul, cu familia mea, m-am sfătuit şi cu foarte mulţi bucureşteni pentru că eu fac teren, merg în cartiere şi i-am întrebat ce părere au despre acest dosar. Cei mai mulţi bucureşteni, la fel ca şi mine, dar şi oameni din alte judeţe, români, îmi spun că ar fi dorit cu toţii, ca şi mine, un verdict ceva mai aproape de momentul în care s-a produs acea situaţie. (…) Nu vreau să fac niciun fel de catalogare, am o responsabilitate publică, sunt primarul general al Capitalei şi nu aş vrea să dau semnale într-un sens sau altul. Dar, personal, pot să spun că acel moment a fost începutul analizei interioare dacă nu cumva ar fi mai bine ca eu sa fac pasul lateral şi să îmi retrag plângerea”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general Gabriela Firea: Îi asigur pe bucureşteni că vor avea la timp şi în condiţii de confort apă caldă şi căldură

Pachetul General a anunţat în 28 iulie că dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat pentru ameninţare la adresa Gabrielei Firea nu va fi trimis în judecată iar cercetările vor fi reluate după ce Augustin Lazăr a infirmat decizia procurorului de caz, pe motiv că ancheta este incompletă.

Disputa Băsescu – Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că senatorul PSD Gabriela Firea este „o şantajistă de profesie”. „Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix”, a precizat Băsescu.

Gabriela Firea, anunţ important pentru toţi călătorii RATB

Gabriela Firea a reacţionat, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest „act flagrant de intimidare a unui senator”. Ulterior, senatorul PSD a depus, în 16 aprilie 2014, la Parchetul instanţei supreme, o plângere pe numele lui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu care a rămas de izbeliște. Lucrarea de infrastructură ar fi pus România în rând cu Italia sau Franța
Capital.ro
Avertisment pentru toți clienții Digi. Te lasă fără bani în contul bancar. Nu răspunde la telefon!
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
România e în lacrimi. A murit marea campioană olimpică la gimnastică a țării
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
România învinge Kosovo în primul meci din Liga Națiunilor
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...