Deşi discursul a fost susţinut în engleză, Obama a optat să folosească numele spaniol al insulelor care fac obiectul disputei, şi anume Malvinas, aşa cum insistă Argentina să li se spună, şi nu Falkland, cum vor englezii. În schimb, printr-o „scăpare”, el le-a numit „Maldive”.
Acestea sunt un grup de insule în largul Indiei, în cealaltă parte a lumii faţă de Falkland. Preşedintele american a sugerat totodată că „relaţia specială” dintre Marea Britanie şi Statele Unite nu este foarte specială, comentează Washington Times.
În războiul din 1982 dintre Marea Britanie şi Argentina asupra acestor insule, Washingtonul a susţinut Londra.
Intenţia lui Obama de a numi Insulele Falkland Malvine „este mică în marea schemă a lucrurilor”, comentează publicaţia, subliniind că acest lucru arată că, în prezent Washingtonul are mai puţină nevoie de Londra decât avea în timpul Războiului Rece şi că poate avea de câştigat dintr-o apropiere de America Latină.
Însă este vorba despre un principiu, continuă Washington Times, subliniind că, în pofida faptului că aceste insule sunt „mici” şi se află la mii de mile de Londra, în sudul Atlanticului, este vorba despre cei 3.000 de britanici care vor să rămână britanici. „Dacă cineva ar vrea să ia Statelor Unite Insula Saint Lawrence (la vest de Alaska, în Marea Bering), s-ar declanşa un război”, mai comentează publicaţia, argumentând că miza în legătură cu Insulele Falklands ţine „doar de un principiu, nimic altceva”.