Cristian Cioacă a fost eliberat sub control judiciar de un complet de divergenţă de la Curtea de Apel Piteşti. Deşi în sentinţa dată de judecători se stipulează clar că este obligat să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, Cristian Cioacă nu a primit un asemenea dispozitiv, întrucât acestea nu au fost încă achiziţionate de autorităţi.
Printre interdicţiile impuse lui Cristian Cioacă de instanţă se numără aceea de a se apropia de membrii familiei victimei Elodia Ghinesu, cu excepţia fiului său, Patrick, de martorii ori experţii desemnaţi în cauză şi de a comunica direct sau indirect cu aceste persoane.
De asemenea, poliţistului i s-a interzis să participe la vreo emisiune radio sau TV şi să participe la manifestări sportive sau culturale.
CIOACĂ are voie cu AVIONUL, dar nu cu MAŞINA: Judecătorii se tem că ar putea muta cadavrul Elodiei
Judecătorii l-au eliberat pe Cristian Cioacă, dar tot ei se tem de consecinţe. Magistraţilor le este teamă că, dacă într-adevăr Cioacă a omorât-o pe Elodia, i-ar putea muta cadavrul. Aşa că au luat măsuri stricte de supraveghere: Cioacă este monitorizat permanent, în plus, nu are voie să şofeze, astfel că este tot timpul la mâna apropiaţilor.
Cristian Cioacă şi-a dus luni copilul la şcoală, iar apoi s-a prezentat la secţia de poliţie la care a lucrat şi la care va fi reîncadrat. El nu va munci însă în acelaşi departament ca în trecut, ci cel mai probabil la logistică. Deocamdata, însă, nu s-a găsit un birou în care Cioacă să poată lucra, situaţie ce va fi probabil remediată în scurt timp.
CRISTIAN CIOACĂ a fost eliberat. Cum ar fi ucis-o pe Elodia. Detalii ÎNFIORĂTOARE din rechizitoriu
Cristian Cioacă a fost pus vineri în libertate, sub control judiciar, de judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. În 2 iulie 2013, Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenţie.
Cristian Cioacă, ELIBERAT. Vezi ce privilegii şi interdicţii are fostul soţ al Elodiei Ghinescu
Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de procurori. Fostul poliţist a mai fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească suma de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat şi echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, familia Ghinescu ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, în timp ce fratele Elodiei, Robert Ghinescu, 50.000 de euro.
Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.
VEZI ŞI: Cristian Cioacă a fost ELIBERAT. Vezi PRIMELE IMAGINI de la ieşirea din penitenciar
Ulterior, Cristian Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a tranşat pentru a-l putea ascunde mai uşor, susţin procurorii. „Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş”, au notat procurorii în rechizitoriu. Judecătorii au decis ca Cioacă să fie judecat în stare de libertate în acest dosar. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceştia vor stabili dacă acesta va fi eliberat din închisoare, în acest dosar.
CITEŞTE ŞI: Avocatul mamei Elodiei Ghinescu: „Îmi este frică de Cristian Cioacă