Găină coaptă în smoală! Există însă o rețetă unică ce face senzație pe internet. Toți cei care sunt amatori de senzații tari pot încerca să facă preparatul care era o normalitate pe șantierele comuniste.
Se pune smoală într-un butoi și se lasă la foc până când aceasta capătă o textură moale. Găina, care trebuie musai lăsată cu fulgi pe ea, se leagă bine de gheare cu o sârmă și se introduce în butoi.
Între timp, se taie un ardei galben, alături de un ardei iute, un morcov, un cățel de usturoi o bucată de unt și ierburi, sare și câteva granule de sare mare și se așază pe o folie de aluminiu. Se împachetează conținutul bine și se pune alături de găină, în butoi.
Citește și: Rețeta specială pentru chiftelele săracului, a lui Mircea Dinescu. Secretul pentru a putea face cele mai bune chiftele cu cartofi și varză murată!
Când totul s-a rumenit, e timpul pentru al doilea pas. Găina se stropește cu apă rece cât timp smoala capătă o textură solidă. Apoi se curăță cu un cuțit și totul este gata.
Reteta de Gaina in noroi
Se taie gaina (fara sa o oparim), se decupeaza ghearele, se scot maruntaiele, se spala bine, in interior asezonam cu: sare, piper, alte condimente.
Introducem o umplutura de: ceapa, telina, morcov, orice ne place. Se coase abdomenul gainii cu ata. Se face o groapa in pamant de 50 x 50, adanca de aprox. 50 cm. In groapa, se face jar. Pamantul rezultat din sapatul gropii,se inmoaie cu apa rezultand un noroi. Gaina se uda bine cu apa si se „imbraca” cu noroi. Se face un bulgare de noroi, care se aseaza pe jarul din groapa. Se pun lemne, carbuni peste gaina si se ard. Cand obtinem aspect de caramida, scoatem bulgarele de „noroi”, il lasam 10 min. apoi il spargem. Pene,fulgi si altele, vor ramane in crusta de noroi.