Găluşte de griş pufoase. Găluştele sunt uşor de preparat, din doar trei ingrediente: griş, ouă şi sare.
Secretul reuşitei lor este umătorul: cantitatea de ou (cântărit fără coajă) trebuie să fie egală cu cantitatea de griş. Măsurat cu lingura, intră cam 4 linguri de griş rase la un ou mare.
De asemenea, găluştele nu se formează imediat! După ce ai preparat compoziţia, las-o să se odihnească 10-15 minute, timp în care grişul se va umfla. Astfel, găluştele vor avea o textură fină şi pufoasă.
Pentru supă, ai nevoie de:
1 kg carne de pasăre (în general, se folosesc aripile, spatele, gâtul şi organele – inima, pipota)
4-5 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
2 bucăţi de păstârnac
100 g rădăcină ţelină
2 cepe medii
sare, piper
Citeste si Cheesecake de piersici fără coacere. Desertul spectaculos, gata în mai puţin de 30 de minute
Pune carnea tăiată la fiert în apă rece cu sare şi adună spuma care se formează. După 15-20 de minute, adaugă ceapa întreagă. Lasă la fiert încă 30 de minute, timp în care curăţă legumele. Toacă doar morcovul, restul legumelor le vei pune la fiert întregi. După cele 30 de minute, adaugă şi restul legumelor, sare şi piper, şi fierbe supa la foc mic.
Cât timp fierb legumele şi carnea, ocupă-te de găluşte.
Îţi recomandăm să fierbi găluştele în apă cu sare, şi nu direct în supă. În cazul în care compoziţia nu este optimă, există riscul să se împrăştie prin supă şi să o tulbure. După ce capeţi experienţă, le vei putea fierbe direct în supă. Le vei adăuga în supă abia după ce au fiert.
Pentru început, separă ouăle și bate albușurile spumă astfel încât să nu mai cadă de pe tel. Întoarce gălbenușurile peste albușuri unul câte unul, treptat, apoi adaugă un praf de sare.
Adaugă grişul în ploaie și amestecă temeinic, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Când compoziția devine suficient de groasă, înmoaie o linguriţă în apă, ia o linguriță din compoziție și las-o să cadă în apa care fierbe. Continuă procedeul până termini toată compoziţia. Găluştele trebuie să fiarbă în jur de 10 minute. În cele 10 minute, ocupă-te de oala în care fierb carnea şi legumele.
Stinge focul supei şi scoate cu ajutorul unei palete toate bucățile de carne precum și zarzavaturile mari (albiturile, ceapă) și strecoară supa printr-o sită deasă așezată pe o oală curată. Morcovul şi carnea vor fi singurele care se vor reîntoarce în oala cu supă. La final, adaugă şi găluştele fierte separat şi presară pătrunjel verde.
Citeste si Cum înmoi rapid untul scos din frigider. Metoda ingenioasă care nu dă greş. VIDEO