Ganoderma Lucidum, cunoscută sub denumirea de ganoderma este recunoscută de sute şi chiar mii de ani drept o ciupercă medicinală puternică, datorită proprietăţilor sale asociate cu sănătatea, viaţă lungă, cunoaşterea şi fericirea. Este unul dintre puținele „medicamente” naturale, care nici chiar după un consum îndelungat, nu are efecte secundare. Îmbunătăţeşte rezistenţa, măreşte capacitatea de autovindecare a organismului, ajută la menţinerea sănătăţii.
Cunoscută în China sub numele de Lingzhi – „iarba potenței spirituale”, această ciupercă, considerată superioară datorită proprietăților sale foarte valoroase a fost denumită, de-a lungul timpului și „planta tinereții”, „planta lui Dumnezeu” sau „elixirul eternității”. Ganoderma este o ciupercă sălbătică rară, disponibilă în mai multe culori, însă cea mai răspândită este ganoderma roșie.
Citeşte şi O plantă folosită la remedii naturiste în România cauzează CANCER
Valoarea medicală a acestei ciuperci a fost atestată într-un text chinez medical vechi de 2000 de ani, cunoscut drept carte de căpătâi a ştiinţei medicale orientale. Venerată ca plantă medicinală de către împăraţii marilor dinastii japoneze şi chinezeşti, ganoderma este deosebit de căutată pentru proprietăţile sale medicinale care îmbunătăţesc capacitatea organismului de a se vindeca, contribuind la sporirea longevității și la întărirea sistemului imunitar.Ganoderma conține peste 200 de elemente active, benefice sănătății.
Are un conținut mai redus de apă decât alte ciuperci. Este bogată în polizaharide, germaniu organic, adenozine și triterpenoide. Astfel, ganoderma întărește sistemul imunitar, echilibrează nivelul glucidelor din organism și reduce colesterolul. Esența ganodermică tratează bolile de piele și ajută la regenerarea și întinerirea tenului. De asemenea, ganoderma este și o sursă importantă de antioxidanți. Toate aceste proprietăți fac din ganoderma o plantă de zece ori mai puternică decât ginsengul.
Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro