GARANTAT Viorica Dăncilă! Fostul premier al lui Dragnea explică cum a ajuns Geoană şef la NATO, deşi acesta a spus că a prins postul „pe persoană fizică”: „Eu am semnat pentru numirea lui, Iohannis a aprobat”

Viorica Dăncilă, fost premier al României în epoca Dragnea, a declarat vineri că ea a fost cea care a semnat documentul oficial prin care statul român l-a nominalizat pe Mircea Geoană drept candidat pentru postul de secretar general adjunct al NATO în 2019.
Mircea Filipescu
26 iul. 2024, 18:55
GARANTAT Viorica Dăncilă! Fostul premier al lui Dragnea explică cum a ajuns Geoană şef la NATO, deşi acesta a spus că a prins postul

Declarația fostului premier Viorica Dăncilă a venit după ce, la începutul lunii aprilie, Mircea Geoană, viitor candidat la preşedinţia României, susţinea că şi-a câştigat poziţia la NATO ”pe persoană fizică”.

”Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciează, că nu-ţi dă job-ul de pomană. Şi apropo, eu sunt primul din est care ocupa un job de conducere la vârful NATO”, spunea Mircea Geoană la Digi 24.

Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Antena 3, că ”am semnat pentru numirea dlui Geoană pentru că în acel moment dacă nu îl nominalizam, România putea să piardă postul. Nominalizarea a fost din partea premierului și aprobată de președinte (n.r. Iohannis). Mi-a explicat, am luat toate detaliile necesare, puteam pierde această funcție dacă nu mergeam cu o persoană agreată de SUA. A spus că sunt state care își vor susține candidatul, că are această șansă și are susținere ca să poată ocupa funcția. Faptul că era singurul român care putea ocupa acea funcție nu putea decât să mă bucure”, a declarat ea.

Viorica Dăncilă a fost prim-ministru în perioada 2018-2019, fiind promovată în funcție de Liviu Dragnea. După ce Dragnea a ajuns la închisoare în mai 2019, ea a devenit și președinte al PSD.

Citeşte şi: Ciolacu: Treaba mea de premier nu e să bag oameni la puşcărie sau să angajez zeci de mii de oameni la ANAF ca să urmăresc profesorii dacă plătesc impozite la meditaţii. Noi măsuri fiscale de la 1 septembrie

Premierul Marcel Ciolacu a venit, vineri, cu o replică către Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, după ce acesta afirmase că nu-i treaba domnului Ciolacu ce a făcut el la NATO ci trebuie să spună ce face el ca prim-ministru al României.

”În primul rând nu trebuie să dau o replică, ce fac eu pentru români v-am spus mai devreme şi eu şi domnul ministru ( n.r. al Agriculturii) şi cred că am multe defecte, dar comunicarea cu dumneavoastră, nu ştiu dacă e de bine sau de rău, dar a devenit o plăcere să vă răspund la toate întrebările, indiferent cât de incomode sunt”, a spus Ciolacu.

El a continuat: „Eu vă întreb ceva, dacă nu vă supăraţi. Sunt prim-ministrul României. România este stat membru NATO. Să îmi spună un angajat al NATO, fie el şi Secretar general adjunct, că nu trebuie să răspundă unui stat membru NATO, mi se pare deja de noaptea minţii”.

Citeşte şi: PSD reafirmă sprijinul pentru români și firmele românești și impune lui Boloș și liberalilor ca toate modificările fiscal să treacă prin filtrul mediului privat

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Rareș Bogdan răspunde acuzațiilor lui Mircea Geoană privind prezența lui Nicolae Ciucă la summitul NATO
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!