Garda Elveţiană, cea mai mică armată din lume, face angajări. Ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii care vor să-l păzească pe Papă

Armata statului Vatican, numită Garda Elveţiană, a fost înfiinţată în anul 1506 şi de-a lungul timpului a avut mereu în componenţă doar bărbaţi, având unica misiune de a asigura paza Papei.
Filip Stan
04 sept. 2022, 18:55
Garda Elveţiană, cea mai mică armată din lume, face angajări. Ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii care vor să-l păzească pe Papă

Garda Elvețiană, forța de elită și îmbrăcată colorat, a cărei misiune principală este de a-l proteja pe Papa Francisc și orașul Vatican cu o suprafață de 437.000 de metri pătrați, numără în prezent 110 membri.

Înaintea Jubileului din 2025, când se așteaptă ca milioane de pelerini să viziteze Vaticanul, oastea va crește cu 25 de membri la 135 de membri, o creștere de aproape 23%, scrie Fanatik, citând Vatican News.

Jubileul este un an sfânt special, în care Biserica Catolică oferă credincioșilor posibilitatea de a cere o indulgență plenară, adică iertarea păcatelor pentru ei înșiși sau pentru rudele decedate.

Pentru a ajuta la recrutare, Garda Elvețiană a deschis un nou birou media și un punct de contact în Elveția, potrivit unui comunicat al instituției.

De asemenea, va coordona activitatea unui birou de recrutare existent în Elveția, a fundațiilor legate de Garda Elvețiană și a foștilor membri.

Citeşte şi: Scandal național în Italia. Matteo Salvini solicită retragerea sancțiunilor anti-Rusia: „Oamenii plătesc facturi de patru ori mai mari! Cei care au instituit sancţiunile sunt în genunchi!” (VIDEO)

Biroul nou creat va reprezenta interesele și preocupările Corpului Gărzii Elvețiene în fața diferitelor autorități și politicieni.

Odată cu crearea unei rețele active de relații publice, Garda Elvețiană Pontificală speră că un proces de recrutare mai amplu va oferi sprijin suplimentar pentru extinderea Gărzii.

Recrutarea este deschisă bărbaților elvețieni celibatari cu vârsta cuprinsă între 19 și 31 de ani, care sunt catolici practicanți, în stare bună de sănătate, cu o „reputație impecabilă și înălțime de cel puțin 1,7 metri și au absolvit o pregătire de bază în armata elvețiană”, potrivit datelor de pe site-ul Gărzii.

Ei se pot căsători după ce au servit timp de cinci ani.

Armata, a cărei misiune principală este să-l protejeze pe papa, a fost exclusiv masculină de la înființarea sa în 1506. Dar asta se poate schimba.

Noua lor cazarmă din Vatican, la care se preconizează că lucrările vor începe în 2026, va fi construită pentru a găzdui și femei membre dacă pontiful sau succesorii săi le permit să se alăture, au spus oficialii.

Citeşte şi: VIDEO: Premierul Cehiei atacă populația care cere demisia guvernului: „Sunt pro-ruși!”. 70.000 de cetățeni au cerut în stradă reducerea prețurilor la energie și neutralitate pe fondul războiului din Ucraina

 

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu care a rămas de izbeliște. Lucrarea de infrastructură ar fi pus România în rând cu Italia sau Franța
Capital.ro
Avertisment pentru toți clienții Digi. Te lasă fără bani în contul bancar. Nu răspunde la telefon!
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
România e în lacrimi. A murit marea campioană olimpică la gimnastică a țării
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
România învinge Kosovo în primul meci din Liga Națiunilor
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...