Dacă stai la curte, cel mai probabil ai și gazon. Acesta trebuie îngrijit pentru a avea un aspect cât mai plăcut. Există anumiți pași care vor face ca grădina ta să fie impecabilă. Îngrijirea gazonului primăvara este esențială.
Îngrijirea adecvată a gazonului este esențială pentru a menține curtea frumoasă și plină de viață, în special acum când este mai cald. Iată câteva sfaturi simple de îngrijire a gazonului primăvara, pentru a vă ajuta să-l mențineți în cea mai bună stare după ce iarba își reia creșterea.
Citește și: De ce să pui mălai în grădină. Metoda naturală pe care trebuie să o folosești neapărat
Luna aprilie este momentul ideal pentru pregătirea și îngrijirea gazonului. Nu este nici foarte cald și este perioada ideală pentru aplicarea îngrășamântului.
Dar înainte de toate este indicat să îndepărtați iarba moartă, deoarece acestea pot deveni adăpost pentru dăunători și pot afecta sănătatea gazonului. Preveniți mucegăirea ierbii greblând frunzele și strângând toate resturile din grădină, inclusiv bețe, conuri de brad și frunze împrăștiate. Un măturător de gazon vă poate ajuta să faceți acest lucru mai repede.
Apoi aerați gazonul – folosind o furcă sau un aerator de gazon – pentru a afâna pământul tasat.
De asemenea, acum este și momentul ideal pentru a tunde iarba și pentru a aplica îngrășământul. Dacă folosiți gazonul ca loc de joacă sau pentru activități dese în aer liber, probabil va trebui să supraînsămânțați anumite zone. Pe de altă parte, dacă obiectivul dvs. este să creați un gazon care arată perfect, poate ar trebui să folosiți un îngrășământ cu eliberare lentă.
Gazonul necesită fertilizare de aproximativ 4-6 ori pe an. Aceste aplicări se fac în primăvară, între martie și aprilie, în vară, între iunie și august, și în toamnă, între septembrie și octombrie.
Citește și: Sfaturi pentru o grădină de vis! Ce flori trebuie să plantezi acum ca să te bucuri de culoare toată vara
Unul dintre cei mai esențiali pași în îngrijirea gazonului este irigarea. Este indicat ca udarea gazonului să fie făcută dimineața devreme sau după-amiaza. Udarea gazonului seara poate duce la formarea mucegaiului. Primăvara este idicat ca gazonul să fie udat 10 – 15 minute la două zile.