Cătălin Zisu a vorbit despre obiectele de lux găsite la o altă persoană în cadrul anchetei, menționând că majoritatea sunt, de fapt, imitații și au fost achiziționate la mâna a doua.
Zisu, șeful Comandamentului Logistic Întrunit, colonelul în rezervă Lucian Amorăriței și omul de afaceri Ionel Olteanu se află sub control judiciar pe cauțiune într-un dosar legat de plata unor lucrări care nu au fost efectuate pentru extinderea cimitirului Ghencea Militar.
Conform procurorilor DNA, în timpul perchezițiilor au fost descoperite mai mult de 2.000 de tablouri și numeroase ceasuri Rolex, care ar fi fost păstrate de generalul Zisu într-o locuință aparținând unei persoane apropiate. Printre ceasuri s-ar afla și un Rolex Daytona, evaluat la peste 60.000 de euro, precum și mai multe genți de lux.
În fața jurnaliștilor, Zisu a declarat că aceste obiecte nu sunt autentice, subliniind că majoritatea ceasurilor și genților sunt, de fapt, falsuri. Avocata sa a adăugat că, în mare parte, obiectele respective sunt „fake” și că nu există dovezi care să arate că ar fi vorba de bunuri de lux autentice.
În continuare, ancheta vizează suspiciunea că Zisu și ceilalți inculpați au fost implicați într-un dosar de corupție legat de achiziționarea și plata unor lucrări neefectuate la cimitirul Ghencea Militar. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte de valoare, iar autoritățile analizează toate dovezile pentru a stabili legătura acestora cu presupusele fapte de corupție. Până la clarificarea situației, generalul Cătălin Zisu se află sub control judiciar, iar dosarul continuă să fie investigat de procurorii DNA.
„Consider că n-am greșit, dar acum suntem în cadrul unei cercetări și vedem despre ce e vorba”, a declarat acesta. Generalul Zisu a mai spus că „bani nu avem” pentru cauțiune, dar că probabil va depune o garanție.
Despre precizarea procurorilor că acel contract ar fi fost supraevaluat cu 25%, Zisu a pasat responsabilitatea: „Domn’le, încă o dată repet, sunt în vârful unui sistem, sub mine sunt oameni și specialiști care au ajuns la aceste concluzii. Am avut o firmă de consultanță, am avut o firmă de proiectare drumari și alți specialiști, care ei au ajuns la această concluzie. Până la mine au semnat 7-8 inși vis-a-vis de această chestiune. Am avut un comitet de suport decizional condus de generalul cristea, locțiitorul meu care el împreună cu alți 7-8 inși s-au ocupat de această problemă”.