Generalul Ionel Oprea, militarul care conduce Spitalul din Suceava. După Paşte am putea avea 2.000 de infectaţi de coronavirus pe zi

Generalul Ionel Oprea, care asigură conducerea militară a Spitalului Judeţean Suceava, a declarat într-un interviu acordat România TV că nu am trecut de vârful epidemiologic şi că, în cel mai pesimist scenariu, am putea avea chiar şi 2.000 de persoane infectate cu noul coronavirus pe zi, în următoarea săptămână după Paşte.
Romania TV
14 apr. 2020, 18:09
Generalul Ionel Oprea, militarul care conduce Spitalul din Suceava. După Paşte am putea avea 2.000 de infectaţi de coronavirus pe zi

Într-un interviu acordat jurnalistului România TV Rafaelo Varga, generalul Ionel Oprea a declarat că situaţia a evoluat favorabil la Spitalul Judeţean Suceava, la două săptămâni de când a fost instituită conducerea militară.

„Capacitatea de răspuns a spitalului a crescut. Este la circa 50 la sută din potenţial deoarece în baza testărilor şi a evoluţiei fireşti a pacienţilor îmbolnăviţi cu COVID-19. Acum avem un număr de 700 de colegi din echipa medicală care sunt în situaţia de a reveni la serviciu”, a afirmat militarul care conduce Spitalul Judeţean Suceava.

Generalul Ionel Oprea a explicat că, potrivit celei mai recente raportări de luni seara, 55 de membri ai personalului medical erau încă internaţi în spital. „Avem însă o parte mai mare care sunt însă în carantină sau în izolare sau în concediu medical, în număr de vreo 290”.

Întrebat despre starea personalului medical infectat cu noul coronavirus, generalul a menţionat că există un singur caz grav.

„Nu mai avem aşa ceva decât cadre medicale care au fost în stare gravă şi au evoluat, cu excepţia unei singure colege, care, din păcate, a fost nevoie să fie evacuată la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Stare dânsei acolo este însă staţionară, din păcate”, a spus generalul Oprea.

Militarul aflat la conducerea Spitalului Judeţean Suceava a făcut un avertisment românilor care ar vrea relaxarea restricţiilor instituite din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu am trecut de vârful epidemiologic. Ne aşteptăm ca în săptămâna de după Paşti şi în următoarea să avem vârful epidemic, chiar aşa a fost estimat sub forma celor două scenarii – optimist şi pesimist – de către Institutul de Statistică de la Iaşi.

În cele două scenarii, unul atinge o cifră de 800 de pacienţi, iar celălalt 1.900 sau 2.000 de pacienţi infectaţi. De aceea am şi elaborat un plan de acţiune, pe etape de operaţionalizare a spitalului în vederea atingerii răspunsului maximal”, a menţionat medicul militar.

De asemenea, generalul Ionel Oprea a afirmat că personalul medical civil a fost „destul de angoasat” până când s-a adaptat cu conducerea militară.

„A fost vorba despre probabil o reacţie firească. Personalul era destul de angoasat aici, apoi nu ştiau care sunt termenii colaborării. Acum, când au observat că procedurile noastre de lucru se suprapun exact peste prevederile legale referitoare la managementul spitalului public. Relaţiile noastre sunt fireşti, deschise şi sincere, cu respect. Acum colaborarea nu cred că are probleme”, a spus generalul Ionel Oprea la România TV. 

Marcel Vela, anunţ despre sărbătorirea Paştelui în timpul stării de urgenţă: „Vom ajuta Biserica Ortodoxă la împărţirea luminii sfinte”


Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden se simte bine după infectarea cu Covid-19, conform medicului de la Casa Albă
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'