Cine conducea de fapt, România, înainte de 1989? Cum a fost ultima zi a regimului comunist? Capriciile Elenei Ceauşescu şi misterele cuplului care a condus România zeci de ani sunt doar o parte din dezvăluirile făcute de Victor Atanasie Stănculescu la România TV, în cadrul emisiunii România de Poveste.
Într-un interviu acordat Lidiei Mitchievici, fostul general a spus: „Nicolae Ceauşescu a fost patriot. De nuanţă naţionalistă chiar. De Elena Ceauşescu nu ştiu dacă era. Când ea s-a băgat prea mult în politică a început să încurce lucrurile.
Vă dau un exemplu: ministerul a făcut raport şi am avut aprobarea de la Ceauşescu să aducem avioanele MIG 29. M-am dus la Moscova, am semnat acordul comercial de plată în trei ani… Cert este că în momentul în care m-am întors de la semnătură, la Ambasada română de la Moscova, să îi spun amabasadorului să dea o comunicare, Milea, care era ministru, mi-a zis: Victore, întoarce-te, pentru că tovarăşul nu mi-a aprobat. Pentru că, până să semnez contractul, Ceauşescu avea obiceiul ca lucrările importante să le pună pe dreapta biroului, teanc. Şi tovaraşa venea, căuta printre ele şi a găsit aia cu avioane. „Cum? Dăm banii pe avioane acum, când trebuie să achităm datoriile? Şi s-a dat ordin”.
În interviul acordat România TV, Victor Stănculescu a mai vorbit despre arma chimică pe care România a reuşit să o vândă mai multor state, dar a povestit şi cum a decurs ziua de 22 decembrie 1989, cea în care Nicolae şi Elena Ceauşescu au fugit din sediul Comitetului Central al PCR, cu ajutorul unui elicopter.