„Există un sentiment de nedreptate făcută unui om care a reprezentat ceva în România, care a făcut ceva pentru ţara asta, deci, din punct de vedere uman, sentimental, pentru noi, cei care am lucrat cu Adrian Năstase, este un sentiment profund de frustrare şi nemulţumire. Asta nu înseamnă că nu avem obligaţia să respectăm decizia justiţiei, care este în cele din urmă suverană. Cu toţii îl apreciem pe Adrian Năstase pentru ceea ce a făcut, cu toţii spunem că este păcat că un om care a făcut multe pentru România să aibă un astfel de destin. Dacă a făcut greşeli numai el, Dumnezeu şi Justiţia le cunosc, dar din punct de vedere al acestei vendete politice nesfârşite, vă spun că Legea talionului nu funcţionează decât pe distanţe foarte scurte şi este păcat”, a afirmat Geoană la Palatul Parlamentului, unde a participat la Gala Studenţilor Români din Străinătate, potrivit Agerpres.
Întrebat dacă există o presiune în PSD după arestarea lui Adrian Năstase, Geoană a răspuns că există una singură, şi anume, nevoia de a le oferi cetăţenilor României o guvernare cât mai bună. „Este singura presiune reală pe care o are azi PSD, premierul Ponta şi echipa de guvernare”, a susţinut senatorul.
În opinia sa, această „vendetă politică” face numai rău României, întrucât nu se poate construi ceva serios pe „o fundaţie plină de ură şi de sentimente de răzbunare politică”.
„În acelaşi timp, trebuie să spunem că Justiţia este independentă, decizia sa trebuie respectată. Ne place, nu ne place, trăim într-un stat de drept şi trebuie să lăsăm Justiţiei dreptul de a împărţi adevărul”, a afirmat senatorul social-democrat.
În ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, senatorul Mircea Geoană a apreciat că acesta este un om echilibrat, care „a văzut multe” şi care în maniera sa inconfundabilă „a sintetizat o situaţie”.
Întrebat cum comentează afirmaţiile premierului Victor Ponta pe aceeaşi temă, Geoană a arătat că este vorba despre o diferenţă de situaţie, între cea a unui lider de partid care este obligat să-şi apere colegii şi cea „a altcuiva, care este oarecum mai relaxat şi care are luxul să aibă comentarii poate diferite”.