Geoană: Nu voi răspunde bezelelor opoziţiei şi nici cântecelor de sirenă ale puterii

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, nu intenţionează să ajute USL să obţină majoritatea la Senat precizând că nu se simte reprezentat nici de către coaliţia de guvernământ, nici de către opoziţia unită sub umbrela USL.
Romania TV
02 apr. 2012, 15:42
Geoană: Nu voi răspunde bezelelor opoziţiei şi nici cântecelor de sirenă ale puterii

Aş dori să îi rog şi pe cei din opoziţie şi pe cei de la putere să înceteze să mă numere ca fiind de o parte sau de alta. Nu mă simt reprezentat nici de putere nici de opoziţie, aşa cum cred că nu se simte reprezentată o parte importantă a populaţiei României. (…) Nu voi răspunde nici acestor bezele de circumstanţă pe care opoziţia mi le transmite după ce ştim ce s-a întâmplat în Senat şi nici acestor cântece de sirenă pe care actuala putere le transmite în diverse moduri„, a declarat Geoană, citat de Mediafax.

Fostul lider al PSD a arătat că el va rămâne „senator independent până la finalul acestui ciclu al Parlamentului” şi că nu este interesat să salveze prin votul său „nici reputaţia mai mult decât dogită a actualei puteri şi nici încercarea neconvingătoare, cel puţin astăzi, a opoziţiei de a se prezenta ca o alternativă autentică la actuala putere”.

Geoană a criticat USL pentru maniera în care a revendicat majoritatea la Senat, în urma trecerii de la PDL la PNL a senatorului de Caraş-Severin Iosif Secăşan.

„Mi se pare cel puţin ciudată maniera în care actuala opoziţie prezintă o aşa-zisă nouă majoritate în Senat, în condiţiile în care până mai ieri se spunea pe bună dreptate că actuala majoritate este construită de o manieră nelegitimă şi netransparentă prin traseism politic, iar brusc prin acelaşi sistem de traseism politic în sens invers cei care erau ticăloşi şi cinici devin astăzi virtuoşi şi demni de luat în seamă. Cred că acest mod de a face politică nu face cinste opoziţiei, nu poţi să spui că puterea actuală se sprijină pe parlamentari care au schimbat barca şi să primeşti în propria barcă acelaşi tip de personaje care se reciclează periodic”, a afirmat el.

Totodată, el a enumerat printre proiectele legislative pe care le va susţine în Senat pe cel referitor la modificarea legii finanţării partidelor politice, cele referitoare la modificarea sistemului electoral actual, dar şi orice lege cu impact pozitiv social-economic sau care asigură crearea de locuri de muncă.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, luni, că senatorul PDL Iosif Secăşan şi-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal şi s-a înscris în PNL, menţionând însă că acesta nu îşi va anunţa gestul în plen în această zi pentru că nu a putut ajunge în Bucureşti.

„Dacă domnul Geoană va fi consecvent, şi cred că va fi, pentru că a spus că va vota alături de opoziție, iată că opoziția are 67 la 66”, a ţinut să sublinieze Haşotti.

El a adăugat că Senatul nu va rămâne blocat cât timp „opoziţia are cel puţin teoretic majoritate”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Noi trageri Loto pe 18 iulie 2024: Reporturi semnificative la toate categoriile
MediaFlux
SCANDAL la Casa de Pensii. Ce se întâmplă cu adeverințele pentru pensii
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'