George Clooney îi sprijină pe protestatarii din Ucraina VIDEO

Actorul american George Clooney îşi exprimă într-un mesaj video sprijinul faţă de militanţii din Ucraina aflaţi de două săptămâni în stradă, la Kiev, pentru a protesta faţă de decizia guvernului acestei ţări de a nu semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană.
Romania TV
10 dec. 2013, 15:18
George Clooney îi sprijină pe protestatarii din Ucraina VIDEO

Analiştii politici consideră că acel acord ar fi reprezentat un pas spre Occident şi o îndepărtare a Ucrainei de sfera de influenţă a Rusiei, informează hollywoodreporter.com. Rusia a ameninţat cu impunerea unor sancţiuni severe dacă Guvernul ucrainean ar fi semnat acordul.

„Noi, cei de aici, din Statele Unite, avem o mare afinitate cu aceia care se află în căutarea democraţiei”, a declarat George Clooney în acest mesaj video, publicat de Vitali Kliciko, lider al partidului de opoziţie UDAR, pe contul său oficial de pe Twitter.

„Am învăţat, din procese şi erori, că o democraţie adevărată nu poate să existe fără alegeri libere, corecte şi oneste. Nu puteţi avea o democraţie adevărată dacă arestaţi şi răniţi protestatari paşnici”, a adăugat starul hollywoodian.

Fără să menţioneze numele preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, George Clooney a denunţat faptul că fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a devenit „prizonier politic” din cauza unui dezacord care vizează „felul în care ei doresc să guverneze”. Presa internaţională consideră că Iulia Timoşenko a fost încarcerată din cauza unui conflict personal cu preşedintele Viktor Ianukovici.

Citeşte şi ANALIZĂ: Principalii actori şi acţiunile lor în CRIZA din Ucraina

„Permiteţi-mi să vă spun un lucru, vouă, celor din piaţa centrală din Kiev şi tuturor din Ucraina”, a continuat George Clooney. „Atunci când priviţi spre Vest, este important să ştiţi că noi vă privim la rândul nostru cu mare admiraţie. Vă dorim să vă îndepliniţi misiunea paşnic şi în siguranţă. Vă dorim să aveţi guvernul pe care vi-l doriţi. Şi vă dorim să aveţi puterea de a continua”.

„Mulţumim, George – eşti un adevărat campion!”, a declarat la rândul său pugilistul Vitali Kliciko în comentariul său care însoţeşte acest mesaj video.

Între timp, la primele ore ale dimineţii de marţi, poliţia din Kiev a distrus baricadele instalate pe mai multe străzi din centrul oraşului, dispersând protestatarii. Câţiva protestatari şi poliţişti au fost răniţi în acele lupte de stradă. Protestatarii au reuşit însă să rămână grupaţi în piaţa centrală din Kiev – Piaţa Independenţei.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Gara din România care a fost scoasă la licitație. S-a vândut pe o sumă ridicolă, spre disperarea navetiștilor
Capital.ro
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Pericol uriaș în parcurile de distracții de pe litoral! ANPC a luat imediat măsuri
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Marele regret al lui Cristi Borcea. Valentina Pelinel a spus tot
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Suma incredibilă pe care trebuie s-o scoți din buzunar pentru un șezlong pe litoralul românesc! Românii sunt revoltați: „Pentru cei care se plâng că sunt scumpe șezlongurile în Grecia”
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste modele de TELEVIZOARE. Intră în vigoare chiar din luna AUGUST
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Recomandările salvamontiștilor pentru turiști în timpul furtunilor pe munte
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!