Prezenţa celui care a finanţat timp de 20 de ani gruparea alb-vişinie a fost una surprinzătoare având în vedere faptul că George Copos, condamnat în dosarul Transferurilor în 2014, a afirmat în mai multe rânduri că nu va mai reveni niciodată în fotbal.
Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat în cadrul evenimentului: „Avem aici un sponsor mai vechi al Rapidului, un prieten al Rapidului, care ne-a ajutat să facem echipei un mic cadou. Eu, ca primar, pot să spun că în mine Rapidul are un sprijin, chiar dacă până în acest moment nu s-a cheltuit un leu din bani publici. Toţi banii care au fost investiţi la Rapid au fost bani privaţi. Voi sta în sta în spatele acestei echipei şi nu voi avea linişte până nu o să o văd în Liga I. Iar acest lucru se va întâmpla în vara anului 2020„.
„Într-adevăr, Baza Sportivă Pro Rapid va ajunge la Primăria Sectorului 1. În momentul de faţă se face cadastrul pentru că atunci când o vom prelua în administrare va trebui să o primim cu cadastrul existent. Sper să putem investi în ea şi să o punem la dispoziţia echipei şi a copiilor din Sectorul 1 care vor să facă sport de performanţă. Îi mulţumesc pe această cale unuia dintre colaboratorii mai vechi ai Rapidului, sponsorii sau patronii Rapidului. În momentul de faţă acesta e primul pas pe care îl face către Rapid. Îţi mulţumesc, George Copos, că începi să vii şi să te implici la Rapid„, a adăugat Tudorache.
George Copos a făcut cunoştinţă la sediul Primăriei Sectorului 1 cu jucătorii tineri din lotul formaţiei Rapid, dar a discutat mai mult cu antrenorii Daniel Pancu şi Nicolae Grigore, precum şi cu managerul sportiv Florin Manea.
Totuşi, Copos a dezminţit că s-ar întoarce ca investitor la Rapid. „Am fost la petrecerea de final de an a Rapidului, dar nici vorbă să mă întorc la Rapid. Ştiu că primarul mi-a urat bun venit, dar nu mă voi întoarce niciodată. Am fost la Rapid doar pentru a da nişte cadouri, pentru că Rapid rămâne farmecul vieţii şi va rămâne mereu în sufletul meu. Vreau să vă spun că dacă nu era primarul Dan Tudorache, Rapidul poate nu mai exista deloc, nici măcar în Liga a III-a. Eu, categoric nu mă voi mai întoarce niciodată, dar Rapidul va rămâne în sufletul meu„, a declarat George Copos, pentru News.ro.
George Copos a preluat clubul de fotbal Rapid în anul 1993, iar în 2013 a vândut pachetul majoritar de acţiuni oamenilor de afaceri Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu. Pe parcursul celor 20 de ani în care a finanţat clubul, Rapid a câştigat două titluri în Liga I (1999, 2003), 4 Cupe ale României (1998, 2002, 2006 şi 2007) şi 4 Supercupe ale României (1999, 2002, 2003 şi 2007). Tot în aceeaşi perioadă, formaţia alb-vişinie a reuşit cel mai lung parcurs din istoria sa în cupele europene, atingând faza sferturilor de finală ale Cupei UEFA în 2006.
De numele lui George Copos se leagă însă şi începutul crizei financiare a clubului, fostul acţionar deschizând procedura de insolvenţă a FC Rapid în 7 decembrie 2012. George Copos a vândut acţiunile către Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu în 2013, iar ulterior aceştia le-au cedat omului de afaceri basarabean Valerii Moraru în 2014. Noul finanţator Valerii Moraru nu a reuşit să achite datoriile clubului, iar după doi ani, în vara anului 2016, Tribunalul Bucureşti a declarat falimentul FC Rapid. Un an mai târziu, în 2017, printr-o iniţiativă a foştilor jucători Daniel Pancu şi Daniel Niculae, sprijiniţi de Primăria Sectorului 1, echipa Rapid a fost reînfiinţată, pornind din Liga a IV-a. În prezent, FC Rapid, care a preluat prin licitaţie toate mărcile, siglele şi culorile grupării aflate în faliment, activează în Liga a III-a, avându-l ca acţionar majoritar cu 40% pe omul de afaceri Victor Angelescu.