George Copos se afla în închisoare din martie 2014, fiind unul dintre condamnaţii în Dosarul Transferurilor. Ulterior, în august 2015 el a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare şi în Dosarul Loteria, în care era acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română.
Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat la începutul acestui an eliberarea condiţionată a lui George Copos, după ce acesta a executat o treime din pedeapsă, însă magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 nu au fost fost de acord cu eliberarea. Copos a contestat această decizie, iar Tribunalul Bucureşti i-a admis marţi contestaţia, decizia de eliberare a fostului patron al Rapidului fiind definitivă.
Citeşte şi George Copos, primul condamnat în Dosarul Transferurilor care va fi ELIBERAT
În perioada petrecută după gratii, George Copos a scris cinci cărţi şi a reuşit să strângă peste 200 de zile libere, în urma activităţilor din penitenciar. Cu toate acestea, judecătorii au refuzat să admită eliberarea sa din penitenciar, considerând că George Copos nu s-a reeducat, ci a încercat să forţeze eliberarea condiţionată.
Citeşte şi Copos, ZGÂRCIT şi la PUŞCĂRIE. A luat foc când a văzut PREŢURILE de la magazinul ÎNCHISORII
Marţi, magistraţii au analizat contestaţia fostului patron al Rapidului de a fi ţinut după gratii, în ciuda comportamentului „exemplar” din penitenciar. În apărarea sa, George Copos le-a declarat magistraţilor că este unul dintre puţinii condamnaţi care a achitat integral prejudiciul cauzat.