George Pădure continuă războiul cu Siminel: „Mi-au luat casa în care stăteam. Cu doi copii gemeni, de 6 ani, la ora șapte dimineața, 20 de jandarmi”

Scandalul dintre George Pădure şi omul de afaceri Andrei Siminel se mută de la DNA la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Fostul edil de la cel mai bogat sector al Capitalei vine cu acuze grave şi anunţă că statul român este furat.
Filip Stan
16 feb. 2023, 16:25
George Pădure continuă războiul cu Siminel:
Afaceristul George Pădure și miliardarul Andrei Siminel continuă războiul în instanță

Afaceristul George Pădure și miliardarul Andrei Siminel continuă războiul în instanță, miza fiind un dosar cu multe milioane de euro în joc.  Fostul primar al Sectorului 1 a depus deja o plângere penală la DNA împotriva Libra Internet Bank SA, dar și pe „persoană fizică”, vizat fiind  Andrei Siminel. Mobilul reclamaţiei este preluarea ostilă a Hotelului Expocenter, de către reprezentanţii Libra Bank, controlată, prin intermediul NCH Advisors, de Siminel.

În ecuaţie apare şi  un lichidatorul judiciar, Cătălin Cotorogea, acuzat de Pădure că a fost complice la acestă preluare ostilă, dar acuzele principale ale predecesorului lui Clotilde Armand merg către Andrei Siminel, care este suspectat de un tsunami de acuzaţii: conflict de interese, înșelăciune premeditată, abuz în serviciu, bancrută frauduloasă, deturnarea licitației publice, fals intelectual și uz de fals, scrie Gandul.ro.

Fostul primar al Sectorului 1, George Pădure, și miliardarul Andrei Siminel continuă bătălia în instanță: ”Dosarul privitor la frauda de 1,4 milioane euro nu a fost clasat”
Șase acțiuni în justiție pe tema libertății de exprimare a deschis Andrei Siminel împotriva mea, doar pentru a îmi închide gura. În ultimă instanță, este penibil că un om care deține unul din cele mai mari site-uri media, ziare.com, să se lupte cu tine, să nu mai vadă sau să mai audă știri legate de propriile fapte, atât de controversate. Una dintre aceste acțiuni a fost deja pierdută definitiv, altele sunt în curs de judecată, dar toate vor avea aceasi soartă. Invit pe oricine dorește să vadă ceea ce am menționat în acțiunile mele și se va convinge de toată tărășenia„, spune George Pădure.

”Am mers și eu la un avocat… Am întrebat ce să fac… Intrați în insolvență, nu au voie să vă ia nimic. Bag insolvența. Atunci mi-au spus de la bancă: «O să-ți luăm toate casele». Și mi-au luat casa în care stăteam. Cu doi copii gemeni, de 6 ani, la ora șapte dimineața, 20 de jandarmi. Afară din casă. Peste două-trei luni, următoarea casă, casa din Constanța care fusese a tatălui meu și acum era a mea. A urmat altă casă, casa fostei soții, un apartament în Chitila. L-au luat și pe acela. După alte câteva luni, au luat și casa din Belgia. Și m-am trezit că mi-au luat tot.

Ne-am judecat. Ei au profitat de această situație prin încălcarea gravă a legii – și a Legii Insolvenței și a Codului Civil, am prezentat toate situațiile în plângerea penală -, iar instanța de judecată nu a sesizat. Ori prin faptul că instanța nu a sesizat din oficiu, ori prin faptul că nu s-au judecat, în final, dosarele grele, ei se apără și spun că instanța le-a dat dreptate. Totuși, hai să vedem de ce le-a dat câștig de cauză. Dacă tu vii și pui într-o hârtie o minciună și instanța îți dă OK – și nu știe că aia e o minciună -, sigur că nu e normal”, mai spune George Pădure.

În replică, Andrei Siminel, miliardarul care controlează din umbră Libra Bank, a declarat toate acuzațiile la adresa sa ar fi neîntemeiate și asta pentru că dosarul penal a fost clasat pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege, soluția fiind menținută prin Ordonanța nr. 211/II/2/2022 din 05.08.2022 adoptată de procurorul șef de secție.

Mai mult, miliardarul spune că acuzațiile lui George Pădure sunt neîntemeiate și asta pentru că și  plângerea penală formulată împotriva soluției de clasare a fost respinsă prin încheierea din 23.12.2022, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 23283/3/2021.

George Pădure demolează apărarea lui Siminel cărămidă cu cărămidă

Fostul primar al Sectorului 1 vine cu dezvăluiri cutremurătoare şi demolează declaraţiile lui Siminel: ”Andrei Siminel și lichidatorul Cătălin Cotorogea, flutură niște hotărâri de instanță cu aparență de legalitate”, spune Pădure, care a explicat, pentru Gandul.ro, paragraf cu paragraf punctele slabe ale apărării lui Siminel:

  • Inducerea în eroare cu ocazia analizării și votării Planului de Reorganizare
    Mărirea și înregistrarea nejustificată și nelegală a creanței creditorului majoritar
    Modul abuziv în care a elaborat regulamentul de vânzare
    Inducerea în eroare pe baza formulării și semnării unei Tranzacții
  • Nedistribuirea sumelor datorate către creditorii cu același drept de preferință; au fost însușite peste 1,5 milioane euro, executate 4 imobile aduse în garanție, iar hotelul cu o valoare de peste 9 milioane de euro a fost preluat abuziv și fraudulos în proprietate, cu încălcarea prevederilor legale, printr-un concurs de infracțiuni.

Citeşte şi

Mafia lui Portocală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă fostul procuror Negulescu după ce a fost exclus din magistratură, percheziționată de Poliția Economică! Depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere în bazine îngropate în pădure lângă Ploiești!

George Pădure reclamă un prejudiciu de 1,4 milioane de euro şi acuză faptul căşi statul român a pierdut peste 2.500.000 de lei.  După ce a fost audiat de procurorii DNA, fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei este convins că aceștia ”nu vor mușamaliza dosarul”, precizând că “ acea „clasare invocată de Andrei Siminel este un transfer de competență”. Urmare a faptului că în plângerea penală am menționat, printre cele 7 infracțiuni, abuzul în serviciu ca faptă a unui funcționar – lichidatorul, asimilat calității de funcționar public – prevăzută de art. 132, din legea 78/2000, dosarul a fost înregistrat la Direcția Națională Anticorupție, care a clasat exclusiv acest articol, transferând dosarul la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel București, conchide Pădure,

 

 

 

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
Este strict interzis pentru PROPRIETARII de case sau clădiri din România. NU AI dreptul să ignori vecinii
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ce se întâmplă cu DrugTest-ul. Poliția promite să nu-i afecteze pe șoferii corecți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!